Briti peaministrit ravinud professor: koroonaviirus on praeguse põlvkonna lastehalvatus

Briti peaministrit Boris Johnsonit ravinud meditsiiniprofessor Nicholas Hart ütles, et paljudele koroonaviiruse läbi põdenud inimestele jätab haigus sügava füüsilise, tunnetusliku ja psühholoogilise jälje.

Hart kirjutas sotsiaalmeedias, et haigus kulgeb eri inimestel eri moel: patsientidel võivad olla kerged, keskmised ja rasked haigusnähud. Paljud inimesed võivad saada haiguse tagajärjel pikaajalise füüsilise, tunnetusliku või psüühilise puude, mis vajab edasist tegelemist.

Professor Hart hoiatas juba varem, et koroonaviirus on tõsine haigus, mistõttu peavad inimesed olema väga ettevaatlikud. Samamoodi käitus lastehalvatuse viirus, mis võis ühtedel kulgeda kergelt, aga võis teistel kaasa tuua halvatuse ja surma. Lastehalvatus on maailmast suures osas kadunud, aga seda esineb jätkuvalt Aafrikas ja Aasias.

Kommentaarid
(Külastatud 1,602 korda, 1 külastust täna)