VIDEO: Soome teadlased tegid filmi, kuidas koroonaviirus poes levib

Soome teadlased tegid näitliku filmi selle kohta, kuidas koroonaviirus poe riiulite vahel levib. Videos on näha, kuidas viirus levib mitme riiulivahe kaugusele ja püsib seal mitu minutit.

Aalto ülikooli teadlased tõid välja, et üks inimene võib poes köhida, aga viiruseosakeste pilv on õhus veel mitu minutit peale seda. Inimene, kes sellest pilvest läbi läheb, võib nakatuda, märkis Aalto ülikooli teadlane Ville Vuorinen.

Uuringus osalesid lisaks Aalto ülikoolile veel tehnilise uurimiskeskuse VTT ja ilmateenistuse asjatundjad. Iga osapool tegi oma sõltumatu uuringu ja neid võrreldi. Soome terviseameti esindaja ütles uuringu kohta, et see näitab vajadust kodus püsida ja teistega vahet hoida, vahendab Daily Mail.

Kommentaarid
(Külastatud 2,742 korda, 1 külastust täna)