VIDEO: Püha isa külastas Venemaal koroonapatsiente

Veebi on pandud üles video selle kohta, kuidas Püha Isa Joann Ostrovski käis lihavõttepühade puhul Moskva oblasti Kraskogorski haiglas koroonapatsiente külastamas.

Kohtumine patsientidega toimus kõiki ohutuse reegleid järgides. Usumees sisenes palatisse kaitserõivastuses, maskis, prillide ja kinnastega. Igale patsiendile pakuti värvitud mune ja saia ning nad piserdati üle püha veega, vahendab 360tv.ru.

Usumees naljatas, et pärielus pole ta nii õudne kui selles kostüümis. Ohutusmeetmed on vajalikud selleks, et nakatumist vältida. Vene patriarh Kirill soovitas enne lihavõtteid pühakodasid mitte külastada ja püsida kodus. Kõik jumalateenistused viidi läbi ilma publikuta.

Isa Joann ütles, et külastas haiglas patsiente ka varem, aga nüüd koroonaviirusega keelati see algul ära. Suurel Reedel aga lubati tal patsiente külastada kaitserõivastuses. Teda saatsid osakonna juhataja ja medõde. Joann võttis kaasa 200 muna, 150 saiakest ja ämbriga püha vee, millega ta piserdas nii patsiente kui meedikuid.

Haiglas olijatest mitmed on õigeusklikud ja tervitasid Isa Joanni. Nad ei osanud oodata, et neid külastab haiglas vaimulik. Joann rääkis, et inimesed võtsid ta vastu rõõmuga, pisarad silmis. Keegi ei osanud oodata, et sellises olukorras võib vaimulik haiglasse nende juurde tulla. Rõõmsad olid isegi need, kes pole usklikud.

Jumala teener ütles, et külastab edaspidigi haiglat, kui see on võimalik. Ta märkis, et mingit hirmu tal ei ole. Joann on veendunud, et patsientide külastamine pole ainult tema, vaid kõigi vaimulike kohustus.

Venemaal on praegu koroonaga haiglas 42 853 patsienti. Tervenenud on 3291.

Kommentaarid
(Külastatud 159 korda, 1 külastust täna)