Värske uuring: koroonaviiruse ohutegurid on vanus üle 65 ja ülekaal, aga mitte suitsetamine

Värske, USA-s läbi viidud uuringu kohaselt on koroonaviiruse ohutegurid vanus üle 65 eluaasta ja ülekaal. Samas suitsetamise ja haiguse raske vormi vahel seost ei leitud.

New Yorgi ülikooli teadlaste ligi 8000 patsiendi andmete analüüs näitas, et vanus ja ülekaal on suuremad ohutegurid kui varasem vähk või kopsuhaigus, vahendab Daily Mail.

Teadlased leidsid, et vanus on peamine ohutegur koroonaviiruse puhul. Samas nooremate patsientide puhul on ohuteguriks ka ülekaal, kui kehamassi indeks on üle 30. Rasvunud inimesed on rohkem ohus, kuna nende immuunsüsteem on rohkem üle koormatud, et võidelda üleliigsest rasvast tingitud põletikega. Ülekaaluliste toitumine kipub olema samuti selline, et sisaldab vähe kiudaineid ja antioksüdante nagu puu- ja juurviljad, mis tugevdavad immuunsust.

Uuringus võeti vaatluse alla patsiendid USA-s New Yorgis, mis on maailmas praegu koroonaviiruse peamine epitsenter. Patsientidel oli tuvastatud koroonaviirus 1. märtsi ja 2.aprilli vahel. Selle aja jooksul sattus haiglasse ligi 2000 patsienti.

Uuringu autorite väitel tuli neile üllatusena, et vähi ja krooniliste kopsuhaigustega patsiendid ei olnud kõige raskemas olukorras. Haiglasse sattunud patsientidest ainult 5 protsenti olid suitsetajad. See jääb kolm korda alla suitsetajate osakaalule New Yorgi elanike seas, mis on 15,5 protsenti. Varem on Hiinas ja Itaalias peetud suitsetamist üheks koroonaviiruse ohuteguriks. Hiinas Wuhanis tuvastas samuti üks teadlaste tiim, et suitsetajad nakatusid viirusega üllatavalt vähe.

Over-65s and obese people ‘most at risk of coronavirus complications’

Two New York University studies earmarked age, obesity as biggest risk factors Researchers found almost half (46 per cent) of patients were aged 65 or over Those under 60 twice as likely to need hospital care or ventilator if they’re obese Learn more about how to help people impacted by COVID Old and obese people are more likely to be hospitalised with the coronavirus than cancer or lung disease patients, research suggests.

Kommentaarid
(Külastatud 2,314 korda, 2 külastust täna)