Värske uuring: Itaalia koroonapuhang algas juba jaanuaris, kuu aega varem kui seni arvatud

Koroonaviirus jõudis Itaaliasse juba jaanuaris, kuigi esimesed nakatumised diagnoositi alles veebruari lõpus. Esimesed juhtumid olid Itaalias juba jaanuaris, aga võimalik, et veelgi varem, ütles uuringut tutvustades Bruno Kessleri fondi esindaja Stefano Merler.

Itaalia oli esimene lääneriik, kus koroonaviiruse puhang välja lõi ja kus selle tagajärjel on surnud üle 25 tuhande inimese. Haigus diagnoositi kõigepealt 21. veebruaril Lombardia maakonnas Codogno linnas, vahendab Daily Mail.

Stefano Merler ütles, et Lombardias oli palju nakatunud inimesi juba enne 20. veebruari. Haigus sai alguse jaanuaris, võimalik, et veelgi varem, seda on raske öelda, märkis Merler. Suur ja kontrollimatu puhang sai alguse sellest, et riiki saabus korraga palju nakatunud inimesi.

Itaalia teisest uuringust tuli välja, et 44,1 protsenti nakatumistest olid hooldekodudes ja 24,7 protsenti juhtumitest olid peredes. 10,8 protsenti inimestest said haiguse haiglas ja 4,2 protsenti töökohal.

Selleks, et haiguse levikut piirata, katkestas Itaalia lennud Hiinast 31. jaanuaril, kui kahel Hiina turistil tuvastati Roomas koroonanakkus, aga teadlaste arvates oli juba liiga hilja. Ühe teise Itaalia teadlaste grupi hinnangul saabus koroonaviirus Itaaliasse jaanuari lõpus Saksamaalt, mitte Hiinast.

Itaalias on kehtestatud üleriigiline karantiin alates 9. märtsist. Järgmistel nädalatel tahetakse hakata piiranguid järk-järgult kaotama. Söögikohad võidakse avada maikuu teises pooles. Kuni 40-ruutmeetristes poodides tohib olla korraga vaid üks klient. Itaalias hakatakse järgima hügieenireegleid ja sotsiaaset vahemaad. Itaalias on kõik poed, välja arvatud toidupoed ja apteegid suletud alates 12. märtsist.

Itaalias on tehtud enam kui miljon koroonatesti ning mõnes piirkonnas on hakatud testima inimeste immuunsust haiguse suhtes. Itaalias räägitakse „faasist kaks”, mis tähendab kohanemist „eluks koos viirusega”, kuni on olemas vaktsiin või ravi. Katseliselt on Itaalias mõnel pool avatud mõned poed nagu raamatupoed. Mõned piirkonnad nagu Lombardia on aga jätkuvalt täielikult suletud.

Itaalias prognoositakse, et tänavuse aasta majanduslangus on vähemalt 8 protsenti.

Italy’s coronavirus outbreak began in January, study shows

Stefano Merler, of the Bruno Kessler Foundation, revealed a study earlier today It showed coronavirus was in Italy in January, a month earlier than first thought He said it was in the country at least from the first month of the year ‘for sure’ Italy was the first western country where the number of Covid-19 cases rose Here’s how to help people impacted by Covid-19 Coronavirus arrived in Italy in January ‘for sure’ – despite the first case not being diagnosed until the end of February, says a scientist who presented a study on the subject today.

Kommentaarid
(Külastatud 1,208 korda, 1 külastust täna)