Värske info: Hiinas Wuhani laboris viidi läbi eksperimente nahkhiirtega, kellelt arvatakse koroonaviirus pärinevat

Hiina Wuhani viroloogia instituudi laboris viidi läbi koroonaviiruse eksperimente nahkhiirtega, kellelt arvatakse haigus pärinevat.

Sealhulgas, nagu tuleb välja, viidi katseid läbi USA-st saadud ligi 4 miljoni dollari suuruse teadusstipendiumi abil. Eksperimendid viidi läbi enam kui 1500 kilomeetri kaguselt Yunnan’i koobastest pärit nahkhiirtega, vahendab Daily Mail.

Briti valitsuse liikmed on nüüd üha enam veendunud, et haigus pääses lahti just viroloogia instituudist. Arvatakse, et see oli seotud viroloogia instituudi laboris toimunud õnnetusega. Teadaolevalt olid instituudi teadlased puutunud kokku nahkhiirte verega ja hiljem nakatasid teisi inimesi.

Instituudis tehti katseid nahkhiirtega, kus nahkhiirtelt võetud viirust süstiti seapõrsastele, et uurida viiruse kandumist sigadele. Hiinas on seni arvatud, et koroonaviirus pääses levima Wuhani kalaturult, aga nagu selgus hiljutisest uuringust, polnud suurel osal päris esimestest koroonaviiruse patsientidest Hiinas mingit kokkupuudet kalaturuga. Uuringust tuli välja, et kalaturg polnud ainus viiruse allikas.

Lisaks selgus, et ohtlikke uuringuid nahkhiirte ja koroonaviirusega Wuhani laboris oli toetanud USA terviseamet oma teadusstipendiumitega.

Hiina pole seni viroloogia instituudi seost koroonaviiruse epideemia puhkemisega kinnitanud, aga seda pole ka veenvalt ümber lükatud.

Wuhan lab was performing experiments on bats from coronavirus caves

Wuhan Institute of Virology undertook coronavirus experiments on bats They were captured more than 1,000 miles away in Yunnan Sequencing of the Covid-19 genome has traced it to bats from Yunnan’s caves Accident at the laboratory in the Chinese city was ‘no longer being discounted’ Learn more about how to help people impacted by COVID The laboratory at the centre of scrutiny over the pandemic has been carrying out research on bats from the cave which scientists believe is the original source of the devastating outbreak.

Kommentaarid
(Külastatud 2,214 korda, 1 külastust täna)