Värske Hiina koroona-uuring: enamusel uutest nakatunutest pole haigusnähtusid

Värske meditsiiniajakirjas BMJ avaldatud uuring kinnitab, et enamusel ehk 4/5 uutest koroonaviirusega nakatunutest pole haigusnähtusid.

Viimaste Hiina laborianalüüside põhjal tehtud uuringust selgub, et enamusel koroonaviiruse kandjatest polnud haigusnähtsuid. Proovid võeti 1. aprillil Hiinasse saabunud inimestelt 24 tunni jooksul. Hiina ametivõimud testivad kõiki uusi saabujaid, kuna kardetakse viiruse uut lainet.

Juba proovide võtmise ajal sai selgeks, et 166 positiivse proovi andnud isiku hulgast 130 isikul puudusid täielikult haigusnähud.

Briti Oxfordi ülikooli epidemioloog Tom Jefferson peab seda uuringut väga oluliseks. Kui uuringu tulemused isegi osaliselt paika peavad, siis miks me oleme karantiinis, küsib Jefferson väljaandes BMJ.

Jeffersoni väitel on tõenäoline, et viirus on levinud laiemalt kui varem arvatud. Tõenäoliselt on suurem osa elanikkonnast juba viirusega kokku puutunud.

Praegune avastus on vastuolus Maailma Terviseorganisatsiooni WHO raportiga veebruarist, milles oli märgitud, et ilma haigusnähtudeta koroonaviiruse juhtumid on väga harvad ja need ei mõjuta viiruse levikut.

Covid-19: four fifths of cases are asymptomatic, China figures indicate

New evidence has emerged from China indicating that the large majority of coronavirus infections do not result in symptoms. Chinese authorities began publishing daily figures on 1 April on the number of new coronavirus cases that are asymptomatic, with the first day’s figures suggesting that around four in five coronavirus infections caused no illness.

Kommentaarid
(Külastatud 6,060 korda, 1 külastust täna)