Uus tase: Hiina sundis Itaaliat tagasi ostma kaitsevahendid, mille Itaalia oli Hiinale abi korras annetanud

Koroonaviirusega seoses on ilmnenud uus tase: nimelt sundis Hiina Itaaliat ostma tagasi kaitsevahendid, mille Itaalia oli koroonaviiruse puhangu kõrghetkel saatnud abi korras Hiinasse.

Kõigepealt teatas Hiina pärast epideemia puhkemist Itaalias, et saatis Itaaliale annetusena abisaadetise. Hiljem tuli siiski välja, et Hiina oli need vahendid müünud, mitte annetanud. Ühe USA valitsuse allika kinnitusel aga oli asi veelgi hullem: Hiina sundis Itaaliat ostma tagasi need samad vahendid, mille Itaalia oli Hiinale abi korras saatnud, vahendab Spectator.

Enne kui viirus ründas Euroopat, saatis Itaalia tonnide kaupa kaitsevahendeid Hiinasse, et aidata Hiinal kaitsta oma rahvast. Hiina saatis pärast seda need vahendid Itaaliale tagasi ja küsis selle eest raha.

See näitab, kuidas Hiina kasutab teiste häda julmalt ära. Juba varem on olnud infot selle kohta, kuidas Hiinast saadetud kaitsevahendid ja koroonatestid on vigased. Hispaania saatis tagasi 50 000 testikomplekti, kui selgus, et need olid vigased. Selle asemel, et viga tunnistada, on Hiina asunud teisi süüdistama. Näiteks soovitas Hiina Hollandil lugeda korralikult kasutusjuhendit, pärast seda, kui selgus, et pooled Hollandile müüdud kaitsemaskid olid vigased.

USA allika väitel kiidab Hiina ennast, kuidas ta teisi aitab, aga tuleb tähele panna, et Hiina nakatas teisi, seetõttu on Hiinal moraalne kohus teisi aidata. Hiina ei andnud maailmale õigeaegselt vajalikku infot viiruse kohta ja aitas sellega viirusel levida.

Hiina valeinfo kampaania viivitas näiteks USA reageerimist haigusele vähemalt kuu aja võrra. Hiina ei rääkinud haiguse kohta tõtt, seetõttu oli võimalik Hiinast reisida USA-sse poolel miljonil inimesel. Teadaolevalt varjab Hiina siiani tegelikku infot koroonaviiruse nakatumiste ja surmade kohta.

Italy gave China PPE to help with coronavirus – then China made them buy it back | Spectator USA

China has tried to restore its image after lying to the world about the seriousness of its coronavirus outbreak, but its attempts at humanitarianism have turned out to be as slippery as its wet markets. After COVID-19 made its way to Italy, decimating the country’s significant elderly population, China told the world it would donate Personal Protective Equipment (PPE) to help Italy stop its spread.

Kommentaarid
(Külastatud 3,391 korda, 1 külastust täna)