Uus šokeeriv koroona-uuring: lapsed siiski nakatuvad ja levitavad haigust ka vanematele

Kuigi seni on arvatud, et lapsed koroonaviirusega ei nakatu ning ei levita viirust edasi, siis väidab värske uuring sootuks vastupidist. Hiina Shenzheni andmete põhjal läbi viidud uuringust selgub, et lastest nakatub koroonaviirusega 7,4 protsenti ning nad levitavad ka viirust edasi.

Uuringust tuli välja, et lapsed nakatuvad koroonaviirusega samamoodi nagu täiskasvanud ja levitavad ka viirust edasi. Tervest elanikkonnast nakatub koroonaviirusega 6,6 protsenti, vahendab Daily Mail.

Inglise teadlane, Readingu ülikooli professor Simon Clarke ütles seda uuringut kommenteerides, et lapsed võivad nakatada viirusega nii oma vanemaid, vanavanemaid kui ka õpetajaid, mis võib kaasa tuua viiruse teise laine.

Uuringu viisid läbi USA Johns Hopkinsi ülikooli teadlased ja selles võeti vaatluse alla 391 inimest, kes haigestusid COVID-19 haigusega vahemikus 14. jaanuarist kuni 12. veebruarini. Uuring on avaldatud Briti teadusajakirjas The Lancet Infectious Diseases.

Teadlased märgivad, et lapsi on seni peetud koroonaviiruse suhtes süütuteks, kuna nad ei haigestu enamasti raskelt. Samas ei tähenda see, et nad ei nakatuks ega poleks võimelised nakkust levitama. Teadlased veel ei tea täpselt, miks lapsed põevad haigust kergemalt.

Uuring on suur löök paljude riikide plaanidele koolide avamise kohta. Paljudes riikides on alates märtsi keskpaigast olnud koolid suletud ja see on aidanud nakatumisi alla tuua.

Children DO catch the coronavirus as often as adults, study finds

A study in Shenzhen, China, found that 7.4 per cent of children were infected This was on par with the 6.6 per cent average found in the population Low death and hospitalisation rates led to belief children might be protected Britain was hesitant to close schools and will be keen to reopen them soon Authorities mustn’t be hasty because children could trigger spread, expert said Here’s how to help people impacted by Covid-19 Children are just as likely as adults to get infected with the coronavirus and spread it to other people, a study has found.

Kommentaarid
(Külastatud 717 korda, 1 külastust täna)