Uus koroonahullus – inimesed on hakanud hävitama 5G mobiilimaste

Sotsiaalmeedias levib kulutulena vandenõuteooria, mille kohaselt soodustab koroonaviirust 5G mobiilside. Seetõttu on hakatud Euroopas ja mujal hävitama mobiilimaste.

Teooria järgi on koroonapandeemia taga 5G mobiilside. Teooria järgi kahjustab 5G mobiilside tekitatud radiatsioon inimeste immuunsüsteemi, mis soodustab omakorda haigestumist, vahendab New York Times.

Teooriat toetavad mitmed avaliku elu tegelased, nende seas näitleja Woody Harrelson. Facebookis on loodud sadu gruppe selle kohta, kuidas 5G suurendab koroonapandeemiat.

Teooria mõjul on inimesed täiesti hullunud ja asunud 5G mobiilsidemaste hävitama. Needsamad mastid aga võivad inimeste elu päästa hädaolukorras. Suurbritannias on teatatud juba üle 100 juhtumi, kus 5G mastid on põlema pandud. Samuti on 5G maste kahjustatud Hollandis.

Vandenõuteooria sai alguse sellest, et Wuhan oli esimene linn Hiinas, kus katsetati 5G mobiilsidevõrku. Koroonaviirus sai teadaolevalt alguse just Wuhanist.

How a Virus Conspiracy Theory Fueled Arson and Harassment in Britain

A false idea linking the spread of the coronavirus to 5G wireless technology has spurred more than 100 incidents this month, officials said. LONDON – On April 2, a wireless tower was set ablaze in Birmingham. The next day, a fire was reported at 10 p.m. at a telecommunications box in Liverpool.

Kommentaarid
(Külastatud 6,330 korda, 1 külastust täna)