Uus koroona-ilming: Soome rekkajuhid pakuvad pesemisteenust omas kodus

Kuivõrd teeäärsed puhke- ja pesemiskohad on koroonaviiruse tõttu suletud, on rekkajuhid väga raskes olukorras – neil pole end kusagil pesta. Osa rekkamehi on olnud juba nädal aega pesemata.

Nüüd sai olukord aga uue pöörde, kui rekkajuhid hakkasid pakkuma teineteisele pesemisteenust omas kodus. Üks, kes omas kodus pesemisteenust pakub on Jyväskylä ligidal Leppävesil elav rekkajuht Hannes, vahendab MTV.

Rekkajuht avas sellise võimaluse seoses enda kogemusega. Kui ise rekkaga sõidad, siis tead, räägib ta. Nüüd on ta autos mõned ööd nädalas, aga ta on olnud varem sõidus nädal aega järjest.

Hannes rääkis, et luges sotsiaalmeedia grupist, et pesemiskohtadest on puudus. Sotsiaalmeedia grupis rekkakuskien kodit taukopaikkoina on võimalik leida omale puhke- ja pesemisvõimalus teeäärsetes kodudes. Tegemist pole mingi tutvumisportaaliga, vaid raske töö tegijatele mõeldud grupiga, et rännumees saaks omale puhkekoha leida. Peale kasutamist tuleb ruumid puhtaks teha.

Firma Tietorahti Oy töötaja Janne on omakorda koostanud kaardi, kuhu on rekkajuhtidele mõeldud puhke- ja ööbimiskohad peale kantud. Lisaks on kaardil teave avatuks jäänud teenindusjaamade kohta. Juhid räägivad, et teenindusjaamad ise infot ei anna. Näiteks mõne puhul on märgitud, et on avatud 24 h, aga tegelikkuses on õhtul kell 18 kinni pandud.

Kommentaarid
(Külastatud 3,331 korda, 1 külastust täna)