Uus avastus: päiksevalgus tapab koroonaviiruse väga kiiresti

Päiksevalgus tapab koroonaviiruse väga kiiresti, selgub USA valitsuse poolt läbi viidud värskest uuringust.

USA laboriuuringud näitavad, et koroonaviirus ei talu kõrget temperatuuri ja suurt õhuniiskust ja see hävib kiiresti päiksevalguses, vahendab Yahoo news.

Värske uuringu kohaselt on suvel haiguse levimise tõenäosus väiksem, kuna päikest on rohkem. Samas hoiatavad asjatundjad, et see ei tähenda, et haigus päris ära kaob.

Uuringu järgi on päiksevalguses koroonaviirusega nakatumise tõenäosus väiksem, seda eriti pindadelt. Päiksevalgus hävitab viiruse kliiresti, selgub uuringust. Samas hoiatatakse viiruse puhul madala õhuniiskusega kohtade eest nagu seda on lennuki kabiinid.

Kuigi uuringu tulemused on esialgsed, võimaldab uuring siiski anda teatud soovitusi, näiteks selle kohta, et õues on nakatumise tõenäosus väiksem.

Uuringus on märgitud, et kui päiksevalguse mõjul hävis viirus kiiresti, siis ilma päikseta püsis viirus elujõulisena siseruumides 60 minuti vältel. Uuringus viidi viirusega katseid läbi nii sise- kui välistingimustes. Uuringust selgus, et soe ja niiske õhk on viiruse jaoks vähem soodne.

Sunlight destroys virus quickly, new govt. tests find, but experts say pandemic could last through summer

Preliminary results from government lab experiments show that the coronavirus does not survive long under high-temperature, high-humidity conditions, and is quickly destroyed by sunlight, providing evidence from controlled tests of what scientists believed – but had not yet proved – to be true.

Kommentaarid
(Külastatud 3,042 korda, 1 külastust täna)