Uuring: sotside toetus hüppas koroonakriisi ajal põlissoomlaste kannule

Seni madalseisus olnud sotside toetus hüppas koroonakriisi ajal põlissoomlaste kannule, selgub Soomes läbi viidud küsitlusest.

Soome Yle tellitud küsitlusest selgub, et edetabelit juhivad põlissoomlased 20,0 protsendiga, aga kohe kannul on sotsid 19,6 protsendiga. Sotsid on Soomes praegu peaministrierakond, sotside esimees Sanna Marin on peaminister.

Soome sotside toetus on nüüd peaaegu samal tasemel, mis ta oli aasta tagasi enne parlamendivalimisi, kui sotside esimees oli veel Antti Rinne.

Kolmandal kohal on koonderakond Kokoomus 17,6 protsendiga ja neljas 12,4 protsendiga keskerakond. Viies on rohelised 12,0 protsendiga.

Ylen kannatusmittaus: SDP hyppäsi lähes tasoihin perussuomalaisten kanssa – kärkikaksikon välinen ero on hiuksenhieno

Demareiden kannatus liikkuu nyt samoissa lukemissa kuin vuosi sitten. Pääministeripuolue SDP:n kannatus hyppäsi Ylen tuoreimmassa mittauksessa jopa kolme prosenttiyksikköä ylöspäin. Näin demarit ohittavat kokoomuksen ja nousevat Suomen toiseksi suosituimmaksi puolueeksi. Ero ykköspaikkaa pitäviin perussuomalaisiin kaventui maaliskuun mittauksessa vain 0,4 prosenttiyksikköön. SDP:n suosio on nyt suurin piirtein samalla tasolla kuin vuosi sitten eli kevään 2019 eduskuntavaalien alla.

Kommentaarid
(Külastatud 268 korda, 1 külastust täna)