Uuring: rasedatel pole koroonaviirusega teistest raskemaid haigusnähtusid, erinevalt gripist ja SARS-ist

Värske, USA-s läbi viidud uuring näitab, et koroonaviirusega pole rasedatel teistest raskemaid haigusnähtusid, nagu need esinevad gripi ja SARS-i puhul.

Enamusel rasedatest on uuringu järgi koroonaviirusega vaid kerged haigusnähud ja haigus ei kandu üle lootele, selgub New Yorgis 43 rasedaga läbi viidud uuringust, mis avaldati ajakirjas American Journal of Obstetrics & Gynecology.

Uuring viidi läbi 13-27. märtsil. Ligi 80 protsenti uuringus osalejatest ehk 37 rasedal olid kerged haigusnähud, neljal rasedal ehk 15 protsendil avaldusid rasked haigusnähud. Kahel rasedal ehk 5 protsendil oli olukord kriitiline.

Uuringust tuli välja, et 29 haiguse sümptomitega naise hulgast 25 (86,2 protsenti) lasti haiglast koju, ilma et nad oleks vajanud lisahapnikku või muud ravi. Uuringu järgi polnud ükski laps nakatunud, mis tehti kindlaks peale sündi.

See on suur erinevus võrreldes gripi (H1N1) või SARS-iga, kus naistel avalduvad teistest oluliselt raskemad haigusnähud. Nende haiguste puhul on rasedatel tuvastatud raskemad haigusnähud ja suurem oht surra kui teistel.

Uuringust tuli välja, et rasedatel peaks koroonaviirust rohkem uurima, et teha kindlaks täpsem mõju. Lisaks soovitavad teadlased testida kõiki rasedaid koroonaviiruse suhtes, et kaitsta teisi patsiente, pereliikmeid ja meedikuid. Soovitus anti peale seda, kui selgus, et 14 uuringus osalenud koroonaviiruse nakkusega naisel ei esinenud mingeid haiguse sümptomeid ei haiglasse vastuvõtmise ajal ega ka hiljem protseduuride tegemise ajal.

Kommentaarid
(Külastatud 113 korda, 1 külastust täna)