Uuring: liha söömine parandab enesetunnet, taimetoit soodustab depressiooni

Ulatuslik USA-s läbi viidud uuring näitas, et taimetoitlastel esineb rohkem depressiooni, samas liha söömine parandab inimestel enesetunnet.

Teadlased võtsid vaatluse alla 18 varasemat uuringut kokku 160 257 osalejaga. Uuringu järgi on taimetoidul inimestel kaks korda suurem tõenäosus vaimsete häirete tekkeks ning kolm korda suurem tõenäosus enesetappudeks, vahendab Daily Mail.

Uuringust tuli ühtlasi välja, et kolmandik taimetoidul inimestest kannatab depressiooni või ärevushäirete käes. Taimetoitlastel on märksa suurem oht haigestuda depressiooni, saada ärevushäired ning sooritada enesetappu.

Teadlastel kahtlustavad, et juba taimetoidu valik näitab inimestel vaimset nihet. See kahtlus aga vajab veel täpsemaid uuringuid. Ühtlasi märgivad uuringu autorid, et ei soovita vaimse tervise huvides vältida liha.

Uuring näitas selgelt, et lihasööjatel on parem vaimne tervis. See võib muuta ka tervisliku toidu definitsiooni, kuna ka vaimne tervis on oluline.

Eating meat improves mental health, study claims

Study found vegetarians are twice as likely to take medication for mental illness Scientists found vegetarians are nearly three times as likely to consider suicide Researchers reviewed 18 studies involving a total of 160,257 participants A vegetarian or vegan diet may be increasing the likelihood of depression, a US-based study has found.

Kommentaarid
(Külastatud 2,134 korda, 1 külastust täna)