USA-s katsetatakse koroonaviiruse patsientidel Ebola ravimit ja see paistab töötavat

USA-s on hakatud koroonaviiruse patsientidele andma Ebola viiruse vastu välja töötatud ravimit Remdesivir ja see paistab töötavat.

Ravimiuuringutes osalenud koroonapatsientidel olid rasked haigusnähud nagu hingamisraskused ja kõrge palavik, aga nad pääsesid haiglast koju juba vähem kui nädalaga, vahendab CNN.

Parim uudis on see, et suurem osa ravimit saanud patsientidest on saanud koju ning vaid kaks inimest on surnud, ütles uuringut juhtinud Chicago ülikooli nakkushaiguste asjatundja dr Kathleen Mullane.

Praegu pole veel uue koroonaviiruse vastu ravimit, aga seda otsitakse aktiivselt üle terve maailma. Koroonaviiruse puhul testitakse erinevaid ravimeid nagu ka mainitud Remdesivir. See ravim töötati välja Ebola viiruse raviks, aga see polnud Ebola puhul eriti tõhus. Loomade peal tehtud testid aga näitasid, et see aitas ravida koroonaviiruseid nagu SARS ja MERS.

Juba veebruaris teatas Maailma Terviseorganisatsioon WHO, et Remdesivir’il on potentsiaali koroonaviiruse ravimiseks. Probleem on aga selles, et dr Mullane uuringus puudub kontrollrühm, see tähendab, pole teada, kas patsiendid tervenesid kiiremini ravimi toimel või sellest hoolimata.

Ravimiuuringud on käimas ka kümnetes muudes haiglates ning ravimifirma Gilead Sciences toetab 2400 raskelt haige patsiendi peal tehtavaid uuringuid. Lisaks toetatakse 1600 kergemate haigustunnustega patsiendi ravi 169 haiglas üle maailma. Uuringu tulemused peaks selguma käesoleva kuu lõpus.

Report: Covid-19 patients recovering quickly after getting experimental drug

Covid-19 patients who are getting an experimental drug called remdesivir have been recovering quickly, with most going home in days, STAT News reported Thursday after it obtained a video of a conversation about the trial.

Kommentaarid
(Külastatud 438 korda, 1 külastust täna)