Üllatus Soomes: koroona tipp lükkub hoopis sügisesse

Koroonapuhangu tipp lükkub Soomes piirangute tõttu sügisesse, ütles terviseameti juht Mika Salminen. Varasema hinnangu kohaselt pidi tipp tulema maikuus, aga epideemia aeglane käik on olnud üllatav.

Salminen ütles, et epideemia käik on olnud nii aeglane, et tipuni on veel pikk aeg. Sellise tempoga ei tule seda veel suvelgi, vaid see lükkub sügisesse. See on aeglase arengu halvem pool, tunnistas Salminen MTV Uudistele.

Ent aeglusel on ka oma positiivne külg: see tähendab, et meditsiinisüsteem suudab kohaneda ja see pole üle koormatud.

Eile, reedel oli Soomes kokku tuvastatud 4395 koroonaga nakatumist ja 177 koroonasurma. Tegelik nakatumiste hulk on Salmineni väitel mitukümmend korda suurem. Soome terviseameti uuring antikehade osas on veel pooleli, aga välismaa vastavate uuringute põhjal on Soomes nakatumisi kümneid tuhandeid.

Salmineni hinnangul saadakse koroonaviirusele vaktsiin valmis alles pooleteise aasta pärast. Selleks ajaks võivad pooled soomlased nakatuda, enamus põeb haigust kergelt. Tihedama asustusega maades on nakatumisi rohkem. Soomes tuleb õppida haigusega hakkama saama võimalikult väikeste kahjudega, märkis Salminen.

Kommentaarid
(Külastatud 5,471 korda, 1 külastust täna)