Tegelik koroonasurmade arv on USA-s palju suurem kui näitab ametlik statistika

USA-s New Yorgis on tegelik koroonasurmade arv palju suurem kui näitab ametlik statistika. Tänavuse aprilli esimese 5 päevaga tuvastati New Yorgis kodudes või tänaval 1125 surma, mida on 8 korda enam kui oli surmade arv samal perioodil 2019. aastal.

Paljud need surmad olid tõenäoliselt seotud koroonaviirusega, aga need ei kajastunud ametlikus statistikas, millele tugineb osariigi kuberner Andrew M. Cuomo oma ülevaadetes, vahendab New York Times.

Neljapäeval teatas Cuomo, et ööpäevaga suri New Yorgis koroonaviiruse tõttu 799 inimest, üle 33 inimese tunnis. Kokku tõusis osariigi surmade arv üle 7000. Epidemioloogid, linnaametnikud ja meedikud aga väidavad, et need numbrid ei kajasta surmade tegelikku seisu. Tegelik koroonasurmade arv on palju suurem.

Ametliku statistika andmed põhinevad haiglate andmetel. Arvesse lähevad patsiendid, kes surevad haiglas ja kel on tuvastatud koroonaviirus. Linn ise aga arvutab teistmoodi: arvesse lähevad kõik, kel on tuvastatud viirus ja kes surevad kas haiglas või kodus. Paljud inimesed surevad aga kodudes ja nemad ametlikus statistikas ei kajastu.

Viimase 3 päevaga leiti kodudest surnuna 766 inimest, linna arvestuse kohaselt oli surmade arv aprilli esimese 8 päevaga 1891. On võimatu öelda, kui paljudel kuu esimese 5 päeva jooksul kodus surnud 1125 inimesest oli koroonaviirus. Samas lubab suur surmade erinevus võrreldes eelmise aastaga öelda, et nad surid koroonaviiruse tagajärjel.

How Many People Have Actually Died From Coronavirus in New York?

The official statistics paint a partial picture and may understate the death toll. Here’s why. In the first five days of April, 1,125 people were pronounced dead in their homes or on the street in New York City, more than eight times the deaths recorded during the same period in 2019, according to the Fire Department.

Kommentaarid
(Külastatud 1,703 korda, 1 külastust täna)