Teadlased on hämmingus: suitsetamine näib vähendavat koroonaviiruse ohtu

Üha rohkem uuringuid näitab uskumatut asja: suitsetamine vähendab koroonaviiruse ohtu. Londoni University College võrdles 28 uuringu andmeid üle terve maailma ja selgus, et suitsetajad satuvad koroonaviirusega haiglasse harvemini kui need, kes ei suitseta.

University College võttis vaatluse alla 28 uuringut Hiinas, USA-s, Prantsusmaal, Lõuna-Koreas ja Ühendkuningriigis. Tuli välja, et suitsetajaid satub koroonaga haiglasse arvatust palju vähem, vahendab Daily Mail.

Teadlaste väitel juhtub suitsetamise ja koroonaviirusega mingi imelik asi, mida ei osata veel seletada. Ühe Ühendkuningriigi uuringu järgi näiteks on COVID-19 haigusega haiglapatsientide hulgas suitsetajaid vaid 5 protsenti, kui riigis suitsetab 14,4 protsenti inimestest.

Ühe Prantsuse uuringu kohaselt on suitsetajate hulgas COVID-19 patsiente neli korda vähem kui mittesuitsetajaid. Hiina uuringus olid ainult 3,8 protsenti koroonapatsientidest suitsetajad – vaatamata sellele, et üle poole Hiina elanikest suitsetab.

Kui suitsetajad aga haigestuvad, siis on neil suurem tõenäosus sattuda hingamisaparaadi alla, selgub uuringutest. Teadlaste arvates võib olla seletamatu nähtuse põhjus osaliselt selles, et haiglad ei suuda suitsetajaid piisavalt hästi tuvastada. Samas aga tuleb üha rohkem tõendeid selle kohta, et suitsetamisel on koroonaviirust pärssiv mõju. Ühe varasema uuringu kohaselt haigestuvad suitsetajad harvemini, aga kui nad haigestuvad, siis põevad haigust raskemalt.

More proof smokers may be at less risk of catching coronavirus

UCL reviewed 28 studies from China, US, France, South Korea and the UK It found smokers were less common than expected among COVID-19 patients Researchers said there data on smoking is not to a high standard and has holes But it’s not the first time the unexpected link has been spotted by scientists One expert said ‘something weird is going on with smoking and coronavirus’ Here’s how to help people impacted by Covid-19 A review of scientific studies has added more evidence to the claim that people who smoke might have a lower risk of becoming seriously ill with COVID-19.

Kommentaarid
(Külastatud 1,677 korda, 1 külastust täna)