Teadlased leidsid, et koerad võivad olla koroonaviiruse leviku vahelüli nahkhiirte ja inimese vahel

Kanada teadlaste uuringu põhjal võivad hulkuvad koerad olla koroonaviiruse leviku puhul vahelüli nahkhiirte ja inimese vahel. Seni arvati, et see vahelüli võis olla soomusloom.

Kanada teadlased leidsid, et koroonaviirus võib nahkhiirtelt inimesele üle kanduda ainult koerte kaudu. Uuringut juhtis Ottawa ülikooli bioloog Xuhua Xia ja tema väitel võib viirus kanduda inimesele nahkhiire liha söönud koera kaudu, vahendab Daily Mail.

Uuringutes on kindlaks tehtud, et viirus ei saanud kanduda üle otse nahkhiirtelt inimesele, samuti on välistatud kandumine soomuslooma kaudu.

Koroonaviirus arvatakse pärinevat nahkhiirtelt, kellelt on miljonite aastate jooksul kandunud üle mitmed viirused, teiste seas Ebola, marutaud ja SARS. Inimesed ja nahkhiired aga omavahel ei suhtle, mistõttu on vaja mingit vahelüli. Näiteks 2002. aasta SARS sai alguse nahkhiirtelt, aga vahelüliks oli tsiibetkass.

Uuring avaldati teadusajakirjas Molecular Biology and Evolution.

Stray dogs may have spread coronavirus from bats to humans

Understanding how coronavirus infected humans may be key to combating it Canadian experts analysed the coronavirus genome to find COVID-19’s route They concluded that only transmission via dogs could explain their findings However, the findings have been met by scepticism from other researchers Learn more about how to help people impacted by COVID Stray dogs may have been the ’intermediary animal’ that spread coronavirus from bats to humans – rather than pangolins, as previously thought – a study claimed.

 

Kommentaarid
(Külastatud 806 korda, 1 külastust täna)