Taani avab järgmisel nädalal prooviks lasteaiad ja koolid

Taani valitsus otsustas järgmisel kolmapäeval avada prooviks lasteaiad ja koolid, kuna nakatumiste arv on riigis stabiliseerunud. Kokku on Taanis registreeritud üle 5000 koroonaviirusega nakatumise ja 237 koroonasurma.

Ülejäänud piirangud nagu baaride, söögikohtade ja kaubanduskeskuste sulgemine jääb jõusse, samuti on keelatud üle 10 inimesega kogunemised veel vähemalt kuu aega, vahendab Daily Mail.

Taani peaminister Mette Frederiksen hoiatas, et plaan töötab ainult siis, kui piirangud kaotada järk-järgult. Peaminister tunnistas, et selline tegevus meenutab mööda peenikest nööri käimist. „Kui seisma jääme, võime kukkuda, aga kui liiga kiiresti edasi minna, siis on samuti ohtlik. Seetõttu tuleb minna edasi ettevaatlikult sammhaaval,” lisas ta.

Möödunud nädalal ajakirjandusele antud intervjuus ütles Frederiksen, et valitsus soovib järk-järgulist, kontrollitud ja vaikset riigi avamist. Samas hoiatas ta, et tagasipöördumist kunagise Taani juurde ei saa olema. Ta märkis, et rongides, metroodes ja bussides ei saa enam lubada tunglemist, nii nagu see varem oli tavaline. Samuti ei tule tihedalt koos olemist ega pidutsemist.

Taani valitsus sulges pärast eriolukorra kehtestamist lasteaiad, koolid, baarid, söögikohad, kohvikud ja spordikeskused ning piiri välismaalastele. Nüüd kardetakse, et piirangud võivad olla Taanile hullemad, kui oleks viiruse teine puhang.

Esimene riik Euroopas, mis teatas piirangute leevendamisest oli Austria, kus teisipäeval avatakse väiksemad poed ning kaubanduskeskused tehakse lahti 1. mail. Saksamaa on valmis samuti kohati avama koolid ja lubama mõned inimesed söögikohtadesse, kui nakatumiste arv püsib madal.

Itaalias, kuhu epideemia Euroopas kõigepealt jõudis aga valmistub eluks uutes tingimustes, kus kõik kannavad maski ja inimesi testitakse massiliselt. Itaalias ja Saksamaal plaanitakse hakata inimesi jälgima mobiiltelefonide kaudu, et oleks võimalik avastada uusi haigusekoldeid ilma kõiki inimesi tuppa tagasi saatmata.

Mitmetes Euroopa riikides, kaasa arvatud Hispaanias on viimastel päevadel hakanud uute nakatumiste arv vähenema, mis annab lootust, et kõige hullem on seljataga. Samas on kõige hullem alles ees Suurbritannias ja USA-s, kus nakatumiste arv on kasvamas.

Denmark will reopen schools and day care centres on Wednesday

The country has seen deaths and hospital admissions stabilise in recent days Measures including restaurant closures will remain in place for at least a month Denmark’s PM, Matte Frederiksen, said it will be ‘a bit like walking the tightrope’ The Scandinavian country has over 5,000 coronavirus cases and 237 fatalities Learn more about how to help people impacted by COVID Denmark will reopen schools and day care centres on Wednesday as it relaxes lockdown rules after a number of coronavirus cases in the country have stabilised.

Kommentaarid
(Külastatud 1,134 korda, 1 külastust täna)