Sotside toetus kerkis Soomes põlissoomlastega samale tasemele

Peaministripartei sotside toetus kerkis Soomes põlissoomlastega samale tasemele. Sotside toetus kerkis aprillis 20,4 protsendini, mis on peaaegu sama kui põlissoomlaste 20,2 protsenti. Veel mõned kuud tagasi jäid sotsid põlissoomlastest oluliselt maha.

Põlissoomlaste toetus on viimastel kuudel veidi langenud ja sotside oma tõusnud. Seda põhjendatakse asjaoluga, et kriisiolukorras toetatakse rohkem valitsust.

Pärast Sanna Marini peaministriks saamist on sotside toetus kerkinud alates detsembrist 35 protsenti. Ligi pool tõusust tuli juba enne koroonakriisi, vahendab Helsingin Sanomat.

Lisaks sotsidele kerkis teise valitsuspartei keskerakonna toetus ja see on nüüd 12,6 protsenti. Sotside ja põlissoomlaste järel on koonderakond, mille toetus langes veidi ja see on 16,8 protsenti.

Migrantide maaletoomist propageeriva roheliste erakonna toetus langes ja see on nüüd 11,2 protsenti. Vasakpoolsete toetus langes madalaima tasemeni pärast 2015. aastat, 7,4 protsendini. Valitsuserakondade toetus kokku on 55,8 protsenti ja see tõusis võrreldes eelmise kuuga.

Valitsusparteide toetus on kriisi ajal tõusnud paljudes riikides. See tuleb osaliselt asjaolust, et kriisi ajal valitsust eriti ei kritiseerita.

Küsitlus viidi läbi perioodil 16. märtsist kuni 15. aprillini uuringufirma Kantar TNS Oy poolt väljaande Helsingin Sanomat tellimusel. Uuringus küsitleti 2360 inimest vanuses 18-79. Nende osakaal, kel polnud erakondlikku eelistust oli 27 protsenti. Uuringu veamarginaal on 2,1 protsenti.

HS-gallup | Sdp nousi Suomen suosituimmaksi puolueeksi

Sdp on noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi. Puoluetta äänestäisi 20,4 prosenttia äänestysikäisistä, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Perussuomalaisia äänestäisi 20,2 prosenttia eli se on käytännössä tasoissa Sdp:n kanssa. Perussuomalaisten kannatus putosi 1,4 prosenttiyksikköä. Tämä ilmenee Kantar TNS:n tuoreesta tutkimuksesta, jonka se teki Helsingin Sanomien pyynnöstä. Joulukuussa Sdp:n johtoon nousseen Sanna Marinin aikana Sdp:n suosio on ollut jyrkässä kasvussa.

 

Kommentaarid
(Külastatud 172 korda, 1 külastust täna)