Soomes tuvastati lasteaia lapsel koroonaga nakatumine

Soomes Turus tuvastati sealsel lasteaia lapsel koroonaviirusega nakatumine. Tegemist oli Perno linnaosas asuva Hyrköistentie lasteaiaga. Nakatumine tuvastati reedel, 17. aprillil.

Lasteaia haldaja on Turu linn. Kõik lapsega kokku puutunud teised lapsed, nende pered ja lasteaia töötajad on teada ning neid on teavitatud nii telefoni teel kui Wilma rakenduse kaudu, vahendab Iltalehti.

Nakatunud lapsega kokku puutunud teised lapsed ja lasteaia töötajad on karantiinis. Lisaks on juhendatud lasteaia laste peresid. Koroonaviiruse ohu tõttu kasutatakse Turu lasteaedades tõhustatud hügieenimeetmeid.

Lastel on Soomes tuvastatud koroonaviirust väga vähe. Soome terviseameti info kohaselt on 0-9-aastaste laste hulgas tuvastatud vaid 64 nakatumist. Kokku on Soomes tuvastatud nakatumisi 3681.

Päiväkotilapsella koronavirustartunta Turussa

Lapsella todettiin koronavirustartunta perjantaina. Päiväkodissa altistuneisiin henkilöihin on oltu yhteydessä. Turkulaisessa päiväkodissa todettu koronavirustartunta. Turun kaupungin tiedotteen mukaan Hyrköistentien päiväkodissa Pernon kaupunginosassa hoidossa olleella lapsella on todettu koronavirustartunta perjantaina 17.4.2020. Päiväkoti on Turun kaupungin ylläpitämä. Päiväkodissa altistuneet lähikontaktit, eli lasten perheet ja työntekijät, on kontaktoitu ja he ovat saaneet jatkoa varten toimenpideohjeet puhelimitse ja Wilman kautta, tiedotteessa kerrotaan.

Kommentaarid
(Külastatud 2,762 korda, 1 külastust täna)