Soomes tahetakse ettevõtetele tagastada aasta algusest makstud käibemaks

Soomes on paljud ettevõtted sattunud rahalistesse raskustesse, mistõttu plaanib valitsus tagastada aasta algusest makstud käibemaks ehk nn alvi.

Seda maksude tagastamist tehtaks maksuametis käsitsi, sest vastava tehnoloogia väljatöötamine elektrooniliselt võtaks aega mitu kuud, vahendab Länsi-Suomi.

Soome rahandusminister Katri Kulmuni kinnitas, et on valmis käibemaksu tagastamist läbi viima. Soomes on väikeettevõtted ja teenindussektor andnud teada, et raha hakkab otsa saama. Opositsioon on valitsust utsitanud midagi ette võtma. Koonderakond Kokoomus ja põlissoomlased on nõudnud käibemaksu tagastamist. See oleks kiire võimalus ettevõtteid toetada.

Rootsis on käibemaks ettevõtetele tagastatud ja nii peaks tegema ka Soomes, kui tahetakse vältida pankrotilainet, ütles koonderakonna parlamendirühma esimees Kai Mykkänen. Põlissoomlaste parlamendirühma esimees Ville Tavio on nõudnud käibemaksu viivitamatut tagastamist.

Soome maksuameti andmetel on Soomes ligi 250 000 käibemaksu maksvat ettevõtet, kui võtta arvesse ka maa- ja metsamajanduse ettevõtted. Käibemaksu suurus on 24 protsenti, mis käib enamuse toodete ja teenuste kohta. Aasta esimese 3 kuuga maksid 250 000 ettevõtet käibemaksu riigile kokku ligi 8,6 miljardit eurot.

Valtiovarainministeri Kulmuni valmis edistämään alv-palautuksia yrittäjille – Selvityksessä on malli, jossa palautuksia tehtäisiin nopeasti manuaalisesti

Hallitus ei ole kuopannut mahdollisuutta, että koronakriisistä kärsivät yritykset voisivat saada takaisin alkuvuonna maksetut arvonlisäverot eli alvit. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) toteaa Lännen Medialle, että on valmis edistämään palautusasiaa. - Suhtaudun arvonlisäverojen palauttamiseen avoimesti, Kulmuni sanoo. Kulmunin mukaan parhaillaan selvitetään mahdollisuutta palautusmalliin, jossa Verohallinnon virkailijat tekisivät työn ennen kaikkea manuaalisesti.

Kommentaarid
(Külastatud 626 korda, 1 külastust täna)