Soomes sai naastrehvide aeg läbi – rehve tullakse vahetama kasvõi inimese koju

Soomes sai naastrehvide aeg läbi ja rehve vahetatakse turvaliselt, vajadusel tullakse isegi inimese koju rehve vahetama.

Esmaspäev, 20. aprill oli seaduse järgi viimane päev, mil võis naastrehve kasutada, aga politsei info kohaselt võib neid edasi kasutada, kui ilmaolud seda nõuavad, vahendab Yle.

Politsei on ühtlasi andnud teada, et rehvide puhul arvestatakse eriolukorda. Eriolukorraga arvestatakse ka rehvitöökodades, kus ollakse valmis kontaktivabaks teeninduseks. Vajadusel tullakse inimese koju rehve vahetama.

Riskigruppi kuuluvad inimesed võivad oodata autos selle 15 minutit, mil rehve vahetatakse. Makseterminal tuuakse auto juurde, nii et akna kaudu saab maksta.

Koroonaepideemia on mõjutanud rehvitootjaid. Näiteks Soome rehvitootja Nokian Renkaat saatis kõik töötajad sundpuhkusele. Lisaks on transport raskem, kuna piirid on suletud. Praegune olukord võib mõjutada teatud rehvimõõtude saadavust. Puudust aga suverehvidest tulla ei tohiks, kuna tellimused on rehvifirmadel juba varakult sisse antud.

Nastarengaskausi päättyi jo – kesärenkaita vaihdetaan nyt turvaetäisyydet huomioiden, tarvittaessa vaikka asiakkaan kotona

Rengasliikkeet ovat ottaneet käyttöön uusia tapoja palvella asiakkaita pandemiaolosuhteissa. Kesärenkaiden vaihtosesonki on käynnissä. Maanantai 20. huhtikuuta oli lain mukaan viimeinen päivä nastarenkaiden käyttämiselle, mutta poliisin mukaan niitä voi käyttää edelleen, jos keliolosuhteet sitä vaativat. Näin koronakeväänä poliisi kertoo, että poikkeukselliset olosuhteet, jotka ovat hankaloittaneet renkaiden vaihtamista, otetaan tarvittaessa huomioon.

Kommentaarid
(Külastatud 905 korda, 1 külastust täna)