Soomes saab auto järelkäruga alates juunist sõita 100 km/h

Soomes muutub alates juunist liiklusseadus ning selle kohaselt tohib sõiduauto järelkäruga sõita praeguse 80 km/h asemel kiirusega 100 km/h.

Soomes on selliseid kaubikute ja sõiduautode jaoks mõeldud kergkärusid kokku 720 798. Nüüd on tekkinud mure, kuna suur osa neist on vanad ja võivad kujutada liikluses ohtu, vahendab Yle.

Ilma piduriteta kergkärudele Soomes ülevaatust ei tehta. Mõned neist on üle 40 aasta vanad. Soomes müüdavate uute kärude turuliider on Eesti firma Respo. Firma müügijuht Tanel Svirgsden ütles, et Eestis on uute kärude ülevaatus 4 aasta järel ja edasi iga 2 aasta tagant. Sama peaks olema ka Soomes.

Kergkäru maksimaalne mass on 750 kilo ja seda ei tohi ületada. Kui käru kaalub 300 kilo, siis saab peale laadida vaid 450 kilo kaupa. Samas on avastatud ka 2000 kilo kaaluvaid liivakoormaid. Kui kiirus veel tõuseb 100 km/h-ni, võib tulla ette rohkem õnnetusi.

Kevytperäkärryä saa kesäkuusta alkaen vetää 100 km/h – uudesta nopeusrajoituksesta tulee suomalaisautoilijoiden kypsyyskoe

Liikenteessä on tuhansia romukuntoisia kärryjä, joiden päällä on ylikuormaa ja väärin kuormattua lastia. Kohta ne kulkevat kovempaa. Henkilö- ja pakettiautojen vetämiä kevytperäkärryjä oli vuoden vaihteessa Suomen liikennekäytössä lähes 720 798. Näitä O1-luokan kevytperäkärryjä saa uuden tieliikennelain voimaan astumisen jälkeen vetää nykyisen 80 km/h sijaan satasta. Nopeuden nostoon liittyy myös huolia.

Kommentaarid
(Külastatud 2,990 korda, 1 külastust täna)