Soomes ostetakse kokku odavat kütust

Soomes ostetakse praegu massiliselt kokku kütteõli, mille hind on võrreldes aasta taguse ajaga 40 protsenti langenud. Kasutusele võetakse kõik vabad mahutid.

Lõuna-Pohjanmaal nelja Lantmännen Agro põllumajandustarvikute poodi pidava ettevõtja Arto Tervahauta väitel on kütteõli hind langenud aasta taguse ajaga võrreldes 40 protsenti. Ettevõttes on kütteõli müük kasvanud 290 protsenti. Taludes ostetakse praegu kõik mahutid täis, vahendab Yle.

Tervahauta müüdavat kütteõli veetakse tsisternidega laiali kahes vahetuses ja isegi nädalavahetustel. Tarneaeg on veninud paar päeva pealt paari nädalani. Kui varem võeti 7000-liitristesse mahutitesse 2000 liitrit, siis nüüd võetakse need täis.

Mahutite täitmine odava kütusega tasub end ära, kuna seda saab kasutada nii traktorites kui viljakuivatites. Mõju põllumajandusele sõltub aga sellest, kui pikalt odavat kütust müüakse. Praegu on kõik mahutid täis ostetud.

Viljatootjatel moodustab 30 protsenti kuludest kütus. Loomakasvatajatel on kütuse osakaal kuludest 10 protsendi ringis.

Polttoaineita varastoidaan nyt maatiloille ja jopa vuosikymmeniä pois käytöstä olleeseen kallioluolaan

Tankkiautot kiertävät täyttämässä säiliöitä halventuneella polttoöljyllä. Kanäsin varmuusvarastoa Pohjanmaan rannikolla ollaan täyttämässä ensimmäistä kertaa sitten 1990-luvun. Matalan öljytuotteiden hinnan takia polttoaineita varastoidaan nyt kovaa tahtia maatiloille. Etelä-Pohjanmaalla neljää Lantmännen Agro -maataloustarvikekauppaa pyörittävä yrittäjä Arto Tervahauta laskee, että kevyt polttoöljy on halventunut vuoden takaisesta noin 40 prosenttia.

Kommentaarid
(Külastatud 1,475 korda, 1 külastust täna)