Soomes läheb ilm taas soojemaks, oodata 17 kraadi sooja

Soomes läheb järgmisel nädalal ilm taas soojemaks ning päike soojendab õhu 10 kraadini, kohati lausa 17 kraadini.

Prognoos on pööranud paremuse poole paari viimase päeva jooksul. Lääne poolt tuleb koos kõrgrõhkkonnaga Soome soojemat õhku, vahendab Iltalehti.

Praeguse prognoosi kohaselt kestab soe järgmise nädala lõpuni. Esmaspäev on veel pilvine ja jahe, aga teisipäeval tuleb päike välja ja ilm läheb soojemaks. Kolmapäev ja neljapäev on kõige soojemad päevad. Soome lõunaosas võib tulla lausa 17 kraadi sooja.

On võimalik, et järgmisel nädalal mõõdetakse Soomes tänavuse kevade kõige kõrgem õhutemperatuur. Senine kõrgeim temperatuur mõõdeti 7. aprillil ja see oli 17,5 kraadi. Praeguse prognoosi kohaselt tuleb 1. mail Soomes samuti üle 10 kraadi sooja.

Ai että! Sää lämpenee aimo harppauksen, luvassa jopa +17 astetta

Lämmintä ilmaa virtaa Suomeen lännestä korkeapaineen mukana. Suomi kylpee auringossa ensi viikolla. Myös elohopea nousee monin paikoin yli kymmenen asteen. Etelä-Suomessa voidaan hätyytellä viikon mittaan jopa 17 asteen lukemia. – Mukavasti ovat ennusteet muuttuneet tähän lämpimämpään suuntaan parin päivän aikana, toteaa Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne.

Kommentaarid
(Külastatud 1,079 korda, 1 külastust täna)