Soomes hakatakse koroonaviiruse levikut uurima uuel moel – kutse uuringule tulla võib saada kes iganes

Soome terviseamet hakkab kutsuma inimesi juhuvaliku teel koroonaviiruse uuringutele igast vanusegrupist. Uuring jätkub kuni aasta lõpuni.

Uuringu peamine eesmärk on välja selgitada, kui suurel osal elanikkonnast on välja kujunenud antikehad koroonaviiruse suhtes. Organismis tekivad antikehad pärast haiguse läbipõdemist, aga ka siis, kui haigust on põetud ilma haigusnähtudeta, vahendab MTV.

Antikehade test ei sobi viirusega nakatumise tuvastamiseks, kuna antikehad tekivad organismis alles mitu nädalat peale nakatumist. Antikehade põhjal on võimalik välja selgitada, kuidas on haigus levinud eri vanusegruppides ja piirkondades. Uuring katab kõik vanusegrupid.

Uuringu objektid valitakse välja loosi teel nii, et nad esindavad tervet Soome rahvastikku. Kutse uuringutele saadetakse isikliku kirjaga koju ja keegi teine uuringus osaleda ei tohi. Uuringus osalemine on samas vabatahtlik.

Esialgu saadetakse kutsed välja Helsingi piirkonnas ja tööealisele elanikkonnale. Kevade jooksul uuring laieneb ja igal nädalal kutsutakse juurde 750 inimest. Proovid võetakse haiglate laboris. Uuring algab aprilli algul ja jätkub aasta lõpuni. Esimesi tulemusi on oodata juba aprilli lõpus.

Kommentaarid
(Külastatud 1,255 korda, 1 külastust täna)