Soomes hakatakse alustavatele ettevõtjatele maksma stardiraha ka nende päevade eest, mil tööd teha pole võimalik

Soomes muudetakse seoses koroonaviiruse epideemiaga alustavate ettevõtjate toetamise korda nii, et neile makstakse stardiraha ka nende päevade eest, mil tööd teha pole võimalik.

Soome valitsus kiitis vastava muudatuse heaks 16. aprillil 2020. Selle muudatuse kohaselt makstakse stardiraha ka nende päevade eest, mil ettevõtja ei saa koroonaviiruse epideemia tõttu oma ettevõttes töötada.

Määrus võimaldab kindlustada stardiraha saavate ettevõtjate toimetulekut erakorralises olukorras, mis mõjutab ühiskonda, ettevõtteid ja eraisikuid ning mida ettevõtja ei oleks osanud ettevõtlusega alustades ette näha.

Koroonaviiruse epideemia ajal stardiraha saavate ettevõtjate toimetulek tagatakse töötuskindlustuse asemel stardirahaga, kui ettevõtja ei saa ajutiselt tegutseda või kui ettevõttes tehtud töö maht on vähenenud. Kui starditoetuse saajal on võimalik tegeleda ettevõtlusega vaid mõnel päeval nädalas või kui töö pole epideemia tõttu täiskohaga, makstakse starditoetust ka nende päevade eest, kui ettevõtja ei tööta oma ettevõtte heaks.

Määrus jõustub 17. aprillil 2020 ja jääb jõusse 30. juunini 2020. Määrus kehtib stardirahale, mida makstakse vahemikus 16.3. –  30.6.2020.

KEHA keskus teavitab muudatustest ettevõtjaid, kes saavad stardiraha.

Töö- ja majandusministeerium koostab valitsuse eelnõud starditoetuse maksimaalse kestuse pikendamiseks. Koroonaviiruse epideemia tõttu pikendatakse starditoetuse maksimaalset kestust 12 kuult 18 kuuni. Muudatus kindlustab stardiraha saavatele ettevõtjatele võimaluse asutada ettevõte hoolimata koroonaviiruse epideemia põhjustatud ajutistest töötingimuste halvenemisest.

Starditoetuse pikendamise ettepanek jõustuks võimalikult kiiresti ja kehtiks 30. juunini 2021.

Kommentaarid
(Külastatud 439 korda, 1 külastust täna)