Soome valitsuse allikas: Uusimaa isoleerimist ei pikendata

Soome valitsuse allikas kinnitas Yle-le, et Helsingi linna ja selle ümbrust hõlmava Uusimaa maakonna isoleerimist tõenäoliselt ei pikendata ning see lõppeb käesoleva nädala pühapäeval, 19. aprillil nagu esialgselt oli planeeritud.

Allika väitel tuleks Uusimaa isolatsiooni jätkamisel sulgeda ka teisi piirkondi nagu Rootsi piiri ümbrus ja Kainuu, kus nakatumiste hulk on suurenenud. Uusimaa isolatsioon kaotatakse, kuna selle maakonna nakatumiste hulk ei erine enam mitmetest teistest piirkondadest.

Soome valitsus saab sotsiaal- ja terviseministeeriumi arvamuse Uusimaa isolatsiooni jätkamise kohta täna, teisipäeva õhtul. Valitsus peaks tegema otsuse Uusimaa isolatsiooni jätkamise kohta kolmapäeval.

Hallituslähde Ylelle: Uudenmaan eristämiselle ei esitetä jatkamista

Jos eristystä jatkettaisiin, pitäisi vastaavasti eristää muitakin epidemia-alueita alueita, kuten Länsi-Pohja tai Kainuu. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) eivät esitä Uudenmaan eristämisen jatkamista, kertoo hallituslähde Ylelle. Perusteena on Ylen tietojen mukaan se, että tartuntatilanne Uudellamalla ei enää eroa merkittävästi muista Suomen alueista, joilla tartuntoja on paljon.

Kommentaarid
(Külastatud 1,354 korda, 1 külastust täna)