Soome valitsus piirab ajutiselt võlausaldajate õigust algatada ettevõtte pankrotti

Soome valitsus heaks kiitnud seaduseelnõu, millega piiratakse võlausaldaja õigust pankrotiavaldust esitada. Koroonaviiruse epideemia põhjustab paljudele ettevõtetele rahalisi raskusi, mis enamikul juhtudel ei ole püsivad. Eelnõu eesmärk on aidata võimalikult paljudel ettevõtetel toime tulla koroonaviiruse olukorrast põhjustatud rahaliste raskustega.

  • Nüüd tuleb vältida nn tarbetuid pankrotte. Mõnel elujõulisel ja heal järjel ettevõttel on koroonaviiruse epideemia tõttu olnud ajutisi makseraskusi, mis võivad tavaliselt viia pankrotini. Nüüd tehtavate muudatustega anname ettevõtetele aega keeruliste aegade ületamiseks, ilma et peaksime äritegevust lõpetama, ütles justiitsminister Anna-Maja Henriksson.

Pankroti eeltingimus on maksejõuetus. Pankrotiseaduse kohaselt loetakse ettevõte maksejõuetuks, kui ta pole oma võlga tasunud nädal pärast maksenõude esitamist. Seadusemuudatustega nii enam teha ei saa. Maksejõuetus peab olema pikema kestusega, et võlausaldaja saaks tulevikus pankrotiavalduse esitada.

Eeldatakse, et muudatus mõjutab ka võlgade sissenõudmisega tegelevate ettevõtete tegevust ja piirab pankrotiohu kasutamist võlgade sissenõudmisel. See tagab, et võlausaldajad ei kasuta koroonaepideemia tagajärjel raskustesse sattunud ettevõtete nõuete sissenõudmisel pankrotiga ähvardamist.

Seadus jõustub esimesel võimalusel ja jääb jõusse kuni 31.10.2020.

Kommentaarid
(Külastatud 178 korda, 1 külastust täna)