Soome valitsus otsustas: aasta alguse käibemaks tagastatakse ettevõtetele laenuna

Soome valitsus leppis läbirääkimiste käigus kokku, et aasta alguse käibemaks ehk nn alvi tagastatakse ettevõtetele, aga seda tehakse laenuna. Laen tuleb riigile tagastada kahe aasta jooksul.

Valitsus jätkab toetuste jagamist ettevõtetele ka Business Finlandi ja ELY-keskuste kaudu. Tulevikus püütakse toetusi täpsemalt suunata. Juba välja makstud Business Finlandi toetusi tagasi ei nõuta, vahendab Yle.

Viimastel päevadel on arutatud avalikkuses, kas Business Finlandi ja ELY-keskuste toetused on õigesti jagatud. Kritiseeritud on seda, et toetust on antud arendusprojektidele, aga mitte jooksvate kulude eest tasumiseks. Nüüd püüab valitsus muuta poliitikat nii, et toetust saaksid kriisis kõige enam kannatanud ettevõtted.

Hallitus päätti: Alkuvuoden arvonlisäverot palautetaan yrityksille lainana, neuvottelut tukien kohdentamisesta jatkuvat viikonlopun yli

Tukirahaa yritetään saada ohjattua yrityksiin, jotka kärsivät koronasta. Hallituksen aiemmin päättämää tukea on arvosteltu ankarasti. Hallitus on yritysten koronatukia koskevissa neuvotteluissaan päättänyt, että yrityksille palautetaan alkuvuoden arvonlisäverot, mutta ne ovat lainaa. Hallitus jatkaa myös Business Finlandin ja ELY-keskusten käyttämistä tukien jakamiskanavina. Jatkossa tuet pyritään kohdentamaan paremmin. Hallitus jatkaa neuvotteluja yritystukien kohdentamisesta viikonlopun yli.

Kommentaarid
(Külastatud 350 korda, 1 külastust täna)