Soome välisminister: Soome avab piiri esmalt Eesti töötajatele ja alles hiljem turistidele

Soome valitsus hakkab eeloleval pühapäeval arutama Soome-Eesti piiri avamise võimalusi. Soome välisminister Pekka Haavisto ütles intervjuus ERR-ile, et avanemine toimub tõenäoliselt järk-järgult, aga kui otsus tuleb, siis hakkavad leevendused toimima mõne päevaga.

Soome välisminister Pekka Haavisto ütles, et Soome ministrid on koroonaviiruse kriisi algusest peale Eesti kolleegidega pidevalt infot vahetanud ja nõu pidanud. Tema hinnangul on koostöö hea ja tihe, ministrid on vastastikku vahetanud telefoninumbreid ja võivad vajadusel alati naabermaa kolleegile helistada.

„Üldiselt, kui olen olnud valitsuse nõupidamisel, kus kõne all piiride küsimus, olen kohe teavitanud ka Eesti kolleegi Soome valitsuse otsustest ja see on toiminud probleemideta,” rääkis Haavisto. Ka teisipäeval oli tal video-nõupidamine Eesti välisministri Urmas Reinsaluga.

„Sain häid uudiseid, et Eestis on olukord üsna hästi kontrolli alla saadud ja uusi viirusejuhtumeid on vähe,” ütles Haavisto. Ta lisas, et mis piiridesse puutub, siis Soome on seadnud piirangud kõikidele piiridele ning lisaks laevaühendustele nii Eesti, Rootsi kui Saksamaaga.

Haavisto ütles, et ei usu, et Euroopa Liidu riigid võiksid lähiajal teha ühise otsuse piiride avamiseks. Küll on aga kõigi ühine õppetund, et Euroopa on üsna kehvalt varustatud nii kaitsevahendite kui ka ravimitega.

Kommentaarid
(Külastatud 10,979 korda, 1 külastust täna)