Soome ülikoolides jäetakse ära sisseastumiseksamid, kutsekoolides on e-eksam

Soome ülikoolides jäetakse seoses koroonakriisiga ära sisseastumiseksamid. Kutsekoolides aga korraldatakse e-eksamid.

Kutsekoolid on otsustanud, et korraldatakse ühine e-eksam, aga selle aeg juunikuus täpsustatakse hiljem, vahendab Yle.

Ülikoolide alternatiivsete valikumeetodite kohta antakse samuti teada hiljem, hiljemalt aprilli lõpus. Ülikoolide valik tehakse teisel moel kontaktivabalt kevade ja suve jooksul. Võidakse kasutada digitaalseid võimalusi. Ülikoolidel pole süsteemi, et kõik sisseastumiseksamid saaks korraldada veebi kaudu.

Kutsekoolidesse taotlejate hulk on kokku 92 000 ja ülikoolidesse ligi 60 000. Kuigi enamus tudengeid valitakse välja gümnaasiumi hinnete alusel, sooritavad enamus ülikooli astujaid eksamid. Kutse- ja ülikoolid põhjendavad otsuseid sellega, et mitte seada ohtu oma töötajaid.

Yliopistot peruvat koronan vuoksi perinteiset pääsykokeet – ammattikorkeakoulujen valintakoe järjestetään etäkokeena kesäkuun alussa

Ammattikorkeakoulujen etäkokeen tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Yliopistot järjestävät uusia valintatapoja. Yliopistot luopuvat perinteisistä pääsykokeista koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia. Ammattikorkeakoulut järjestävät kevään toisen yhteishaun valintakokeen etäkokeena. Ammattikorkeakoulut ovat päättäneet (siirryt toiseen palveluun) , että yhteinen valintakoe järjestetään kesäkuun alussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Yliopistojen vaihtoehtoisista valintatavoista ilmoitetaan myöhemmin, kuitenkin viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

Kommentaarid
(Külastatud 168 korda, 1 külastust täna)