Soome tuleb koroonale vaatamata välismaalt ligi 1500 hooajatöötajat, osa neist Baltimaadest

Vaatamata koroonaviirusega seotud piirangutele tuleb välismaalt Soome ligi 1500 hooajatöötajat. Maa- ja metsamajanduse ministeerium on andnud piirivalvele üle nimekirja isikutest, kelle Soome saabumine on kriitilise tähtsusega.

Töötajad saabuvad Soome lendudega, mille maksab kinni kas tööandja või töötaja ise. Töötajad hakkavad tööle Soome aiandites ning metsa- ja kalaettevõtetes. Enamus hooajatöötajaid tuleb Ukrainast, aga neid tuleb ka Rumeeniast, Bulgaariast ja Baltimaadest, vahendab MTV.

Piirivalve otsustab iga töötaja puhul eraldi, kas ta lastakse sisse või mitte. Soome piiriületust on seoses koroonaviirusega oluliselt piiratud. Mõned riigid on seadnud piiranguid ka inimeste maalt lahkumisele, mistõttu tuleb küsida luba ka neilt riikidelt.

Hooajatöötajatele korraldatakse tšarter-lennud, mille maksab kinni kas tööandja või töötaja ise. Soome jõudnud töötajad suunatakse kõigepealt kaks nädalat kestvasse karantiini, mille eest vastutab tööandja.

Soome vajaduste jaoks ei piisa 1500 hooajatöötajast, seetõttu on vaja lisa palgata Soome enda elanike hulgast. Samas aga kergendab ka see 1500 töötajat mitmete talude olukorda. Need 1500 töötajat asuvad ametisse töödejuhatajatena või muudel võtmepositsioonidel.

Kommentaarid
(Külastatud 1,831 korda, 1 külastust täna)