Soome tollitöötaja: Vene rekkajuhtide tervist ei kontrolli piiril keegi

Soome idapiiril töötav tollitöötaja räägib, et Vene rekkajuhid pääsevad vabalt üle piiri ja nende tervist ei kontrolli keegi. On ette tulnud haigusnähtudega juhte, kelle tõttu on osa tollitöötajaid olnud kodus karantiinis.

Tollitöötaja kutsub piiril välja kujunenud olukorda „metsikuks idaks”. Tollitöötaja on mures, kuna töötajate elu on igapäevaselt ohus seoses rekkajuhtidega, keda keegi ei kontrolli, vahendab Iltalehti.

Soome tolli info kohaselt on Soome jaoks oluline, et kaubavedu üle piiri käiks tõrgeteta. Soomel on vaja toorainet ja tarvikuid. See on oluline varustuskindluse koha pealt. Tarbetut kontakti aga püütakse rekkajuhtidega vältida.

Piiriületus on idapiiril pea 100 protsendi ulatuses seotud kaubaveoga. Lisaks on mõned üksikud Venemaalt naasvad soomlased või Soomest naasvad venelased. Ööpäevas ületab piiri ligi tuhat inimest. Tavapäraselt on aga piiriületusi 20-30 000 ööpäevas. See näitab suurt kukkumist. Vaatamata tööga seotud ohtudele on piirivalvurid püsinud üldiselt terved.

Tullimies kertoo tilanteesta “villissä idässä”: Koronakuskeja ollut, tullin väkeä karanteenissa

Koronakriisi näkyy myös itärajalla, jossa liikenne on romahtanut. Tullimies on huolissaan venäläisistä rekkakuskeista. Iltalehden uutisoitua aiemmin laajasti tilanteesta Ruotsin vastaisella länsirajalla otti toimitukseen yhteyttä itärajalla työskentelevä tullimies. Hän kutsuu tilannetta “villiksi idäksi.” Edelleen rajan yli kulkee satoja rekkoja vuorokaudessa. Kukaan ei ole tarkkailemassa Venäjältä tulevien kuskien terveydentilaa, mikä huolettaa tullimiestä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,212 korda, 1 külastust täna)