Soome terviseamet täpsustas andmeid: koroonasse on surnud ka 30-39-aastaseid

Soomes oli seni teada, et koroonaviiruse tõttu on surnud 5 alla 60-aastast inimest, aga seni polnud teada, mis vanuses nad on. Samuti pole teada, mis vanuses on inimesed intensiivravil. Terviseamet täpsustas andmeid.

Selgus, et surnud on inimesed vanuses 30-39 aastat, 40-49 aastat ja 50-59 aastat, igas vanusegrupis on alla 5 inimese. Ametivõimud on seni põhjendanud surmajuhtumite info varjamist sellega, et kaitsta isikuandmeid, kuna mõnede juhtumite puhul võib selguda konkreetne isik, vahendab Yle.

Arstid ja medõed aga pooldavad ka nooremate koroonasurmade detailsemat avalikustamist. Helsingi ja Uusimaa haiglapiirkonna peaarst Markku Mäkijärvi ütles, et koroonaviirus on ohtlik kõigi vanusegruppide jaoks. Näiteks Jyväskyläs oli koroonaga intensiivis alla 20-aastane isik.

Praegu pole nooremate inimeste koroonasurmasid avalikustatud, kuna juhtumeid on vähem. Seda poliitikat tahetakse aga muuta, seda just arstide ja medõdede soovil. Samuti tahetakse hakata avalikustama intensiivravil olevate patsientide vanuseid.

Koronaan on kuollut myös 30-39-vuotiaita – THL tarkensi tietoja siitä, minkä ikäisiä uhrit ovat

Osa lääkäreistä vaatii avoimempaa tiedottamista alle 60-vuotiaina menehtyneistä. HUS ja THL aikovat julkaista pian tietoa tehohoidossa olevien potilaiden ikäjakaumasta. Torstaina aamupäivään mennessä Suomessa oli julkistettu viisi alle 60-vuotiaan koronakuolemaa. Mutta sitä minkä ikäisiä, kuuluvatko he työikäisiin vai onko joukossa myös nuoria aikuisia tai jopa alaikäisiä, ei ollut kerrottu.

Kommentaarid
(Külastatud 585 korda, 1 külastust täna)