Soome terviseamet hakkas uurima koroonaviiruse esinemist reovees

Soome terviseamet on hakanud uurima koroonaviiruse esinemist reovees. Varem on sarnaseid uuringuid tehtud USA-s ja Austraalias.

Varasematest uuringutest on tulnud välja, et puhastamata reoveest liigub koroonaviirus edasi veekogudesse. See aga ei pruugi tähendada, et viirus on nakatumisvõimeline, vahendab Yle.

Reovee proove võetakse mitmetest veepuhastusjaamadest. Mõnest kohast võetakse proove iga nädal, aga enamusest kord kuus. Kui tavaline koroonatest annab teada, kas ühel või teisel isikul on koroonaviiruse nakkus, näitab reoveetest, kui palju esineb viirust teatud piirkonna elanikkonna hulgas.

Terviseamet märgib, et Soome joogivees pole koroonaga nakatumise ohtu. Veepuhastusjaamades hävitatakse vastava tehnoloogiaga kõik viirused.

THL alkaa tutkia koronaviruksen esiintymistä jätevesissä

Aiemmin vastaavia testauksia ollaan tehty muun muassa Yhdysvalloissa sekä Australiassa. Terveyden ja hyvinvoinnoin laitos, THL kertoo aloittaneensa näytekeräyksen koronaviruksen esiintymisen kartoittamiseksi Suomen jätevesissä. THL kertoo tiedotteessaan, että aiemmin vastaavia testauksia ollaan tehty muun muassa Yhdysvalloissa sekä Australiassa. Näissä tutkimuksissa on todettu, että puhdistamattomasta jätevedestä pystytään mittaamaan koronaviruksen RNA:ta eli viruksen geeniperimää.

Kommentaarid
(Külastatud 277 korda, 1 külastust täna)