Soome politsei on saanud vihjeid salakõrtside kohta

Soome politsei on saanud vihjeid koroonaviiruse keeluajal tekkinud salakõrtside kohta. Lisaks on tulnud vihjeid, et suletud söögikohtades on korraldatud üritusi.

Politsei on jälginud tegevust söögikohtades tähelepanelikult. Kahe nädalavahetuse jooksul kontrolliti kokku ligi 4000 asutust, vahendab Iltalehti.

Politsei info kohaselt on enamus asutustest suletud ning kui nad on avatud, siis tegeletakse kaasamüügiga. Söögikohtades on kohapealne toidu tarvitamine keelatud.

Selliseid juhtumeid, kus reegleid on rikutud, on Soomes teada alla 5. Enamasti on juhtumid sellised, kus söögikohtades on käinud söömas kõrvalised isikud lisaks neile, kes söögikohas töötavad. Lisaks on tuvastatud selliseid juhtumeid, kus tegutsetakse asutuse söögikohana, aga müüakse toitu ka teistele. Asutuse söögikoht ei tohi teistele toitu müüa, isegi mitte kaasa.

Soomes on asutuste söögikohtade tegevus lubatud, aga seda tingimusel, et muid isikuid ei teenindata. Söögikohad on Soomes valitsuse otsusega suletud kuni 31. maini, lubatud on ainult kaasa müük ehk take away.

Poliisi saanut vihiä salakapakoista: Koronasääntöjä kierretty

Poliisihallitus tiedottaa poliisin valvoneen ravintolakieltoja aktiivisesti. Kieltoja onkin pääosin noudatettu. Poliisi on saanut vinkkejä niin sanotuista salakapakoista korona-aikana, tiedottaa poliisihallitus. Lisäksi on tullut tietoja siitä, että suljetuissa anniskelupaikoissa olisi järjestetty yksityistilaisuuksia. Poliisitarkastaja Konsta Arvelin muistuttaa, että tilaisuuden luonne ei tee toiminnasta sen sallitumpaa. Poliisi on valvonut ravitsemusliikkeiden toimintaa lakimuutoksen voimaantulon jälkeen aktiivisesti.

Kommentaarid
(Külastatud 701 korda, 1 külastust täna)