Soome meedik räägib koroonahaigete ravist: patsient keeratakse kõhuli ja ta on nii 15-16 tundi

Helsingi haigla intensiivraviosakonna medõde Terhi Tuominen-Seittonen kirjeldas Yle saates A-studio koroonapatsientide olukorda.

Kui patsient jõuab intensiivi hingamisaparaadi alla, siis pannakse ta kõhuli – see on moodus, kuidas kopsusid avatakse. See on suur tegemine, kui patsient keeratakse kõhuli ja ta on nii 15-16 tundi. Edasi vaadatakse, kas on võimalik tagasi keerata.

Tuominen-Seittonen ütles, et see on raske olukord, kui patsient satub intensiivi. Haiglaõdede töö on intensiivis samuti raske. Kõigile see töö ei kõlbagi. Esineb ka paanikat. Tööl peab kandma maski ja kaitserõivaid, mille sees on palav.

Tuominen-Seittonen on mures, kuidas saadakse hakkama, kui epideemia veelgi laieneb. Nüüdki on juba õdesid võetud mujalt kuni hooldekodudeni välja. Kõik hooldajad tegelevad nüüd koroonapatsientidega. Helsingi piirkonna haiglas on 84 intensiivravi kohta. Eesmärk on kasvatada kohtade arv 220 peale.

Värskelt välja koolitatud medõed töötavad koos kogenud töötajatega ja intensiivis pole keegi kunagi üksinda. Kuigi Tuominen-Seittonen töötab koroonapatsientidega, pole ta mures nakatumise pärast. See tuleb vahel meelde, aga see ei hirmuta. Ja töö juures on head kaitsevahendid. Kui teha kõik õieti, siis pole võimalik nakatuda.

Tuominen-Seittonen edastab sõnumi kõigilt meedikutelt, mis on, et inimesed püsiksid kodus. See on suur soov.

“Potilas käännetään vatsalleen ja siinä hän sitten on 15-16 tuntia” – hoitaja kuvaa karusti teho-osaston koronapotilaiden arkea

A-studiossa vieraillut teho-osaston hoitaja Terhi Tuominen-Seittonen on huolissaan koronaepidemian pahentumisesta. HUSin teho-osaston hoitajalla Terhi Tuominen-Seittosella on selkeä viesti. – Se että ihmiset pysyisivät kotonaan, se on isoin toive kaikilta hoitajilta. Tuominen-Seittonen kuvaili Ylen A-studiossa suorin sanoin teho-osastolle joutuneiden koronapotilaiden arkea.

Kommentaarid
(Külastatud 1,880 korda, 1 külastust täna)