Soome medõde oma argipäevast: jooma ja vetsu niisama ei pääsegi

Helsingi piirkonna haiglas töötav medõde IIda Salminen puutub kokku koroonaviiruse patsientidega. Medõed võivad töö juures haigusega kokku puutuda ja nakatada oma lähedasi.

Salminen avaldas reedel sotsiaalmeedias pildi endast Meilahti haigla intensiivraviosakonnas. Tal on seljas kaitseriietus, mida töö juures kantakse. Ta märgib, et kaitseriietuse suhtes tuleb olla väga tähelepanelik.

Puhkepausidel käimine on kaitseriietuse tõttu palju keerulisem. Tualetti küll pääseb, aga see nõuab paremat ettevalmistust ja planeerimist. Ületöö tegemist pole seni nõutud, aga seda võidakse eriolukorras teha.

Soome medõde kirjutab Instagramis, et medõdede palk 2500 eurot ei vasta töö iseloomule ja esitatud nõudmistele. Sageli pannakse sellele juurde lisatasud, aga see ei tohiks nii olla. Lisatasud on hüvitis tööaja ebamugavuste eest. Medõe väitel pole põhipalk hea, kui peale maksude tasumist jääb kätte alla 2000 euro. Tema sõnul võiks praegune koroonakriis aidata meedikute palku tõsta. Tema väitel küll meedikuid sõnades kiidetakse, aga sellest ei piisa.

 

View this post on Instagram

 

Terveisiä koronateholta 😷 Kuulen varmaan päivittäin, että me tehdään tärkeää työtä. Arvatkaa tuntuuko siltä tällä hetkellä? HUS:lla sairaanhoitajan aloituspalkka on 2444€/kk ja perehtymisen jälkeen palkka nousee 100€:lla. Wohoo 🙌🏻 Tällä hetkellä me joudutaan työskentelemään todella epämiellyttävissä oloissa, eikä vielä ole edes kiire. Tilanne muuttuu jatkuvasti ja viikon tai päivien päästä se voi olla jotain ihan muuta. Hengitysmaskista jää päivän päätteeksi mukavat painaumat kasvoihin, kosteutta läpäisemätön suojatakki saa elimistön hikoilemaan kuin pieni sika ja juomaan tai vessaan ei tuosta noin vaan pääsekään. Altistamme itsemme ja läheisemme päivittäin koronalle ja sen lisäksi moni meistä kulkee työmatkat julkisilla kulkuvälineillä altistaen myös muut kanssamatkustajat. Ne jotka meidän palkoista päättää, voisivat tulla edes yhdeksi päiväksi katsomaan, mitä tuolla ovien takana tapahtuu. ✌🏻 Se, mitä @tehy_ry on yrittänyt meille hoitajille neuvotella, ei todellakaan ole liikaa pyydetty. Päinvastoin. Kuinka moni teistä olisi valmis tähän kaikkeen 2500€ kuukausipalkalla? Onneksi on parhaat kollegat ja musta huumori, ilman niitä ei tästäkään koitoksesta selviäisi.. 🙃 Olen puhunut. #corona #covid

A post shared by Iida Salminen (@iidasalminen) on

Kommentaarid
(Külastatud 1,211 korda, 1 külastust täna)