Soome lipupäeva paraad jääb ära

Raaseporis 4. juunil 2020. aastal toimuma pidanud kaitseväe lipupäeva riikliku paraadi korraldamine on tühistatud. Kaitsevägi kavandab alternatiivset viisi lipupäeva veetmiseks. Muudetud päevakavaga tähistatakse ka riiklikku veteranide päeva ja langenute mälestuspäeva.

Kaitseväe lipupäev, riiklik veteranipäev ja langenute mälestamise päev on oluline osa Soome rahvuslikust pärandist. Neid pühi tähistatakse ja peetakse kaitseväes viisil, mida võimaldab eriolukord.

Kohtadel saab oma üritusi korraldada, võttes arvesse kogumispiiranguid, mida võimaldab eriolukord. Üritused võivad koosneda näiteks tseremoniaalsest lipu heiskamisest, pärgade panemise tseremooniast, medalite üleandmisest nende saajatele, tutvustustest ja muudest võimalikest üritustest vastavalt traditsioonidele ja tavadele.

Kaitsevägi avaldab 4. juuni lipupäeva programmi hiljem.

Kommentaarid
(Külastatud 120 korda, 1 külastust täna)