Saksamaal jäetakse ära Oktoberfest, Soomes jääb ära Ruisrock

Riikides jäetakse ära suuri festivale. Saksamaal jääb ära tuntud õllefestival Oktoberfest. Soome jääb ära muusika tähtsündmus Ruisrock.

Oktoberfesti puhul on arvestatud, et Baierimaa Müncheni piirkond jääb ilma ligi miljardist eurost. Oktoberfesti ärajäämise põhjus on koroonaviirus, edastas Reuters.

Koroonaviiruse puhul tahetakse olla väga ettevaatlikud ning enne vaktsiini tulekut suuremaid üritusi ei korraldata. Kahe nädala jooksul Münchenis toimuval õllefestivalil osaleb igal aastal ligi 6 miljonit inimest. Tänavusel aastal pidi Oktoberfest toimuma 19. septembrist kuni 4. oktoobrini.

Soomes jäetakse ära juulikuus Turus toimuma pidanud muusikafestival Ruisrock. Festival oleks pidanud toimuma Turus Ruissalos 3.-5. juulil. Festivali ärajätmise põhjus on artistide ja töötajate turvalisus.

Ruisrock kavandab tänavuste kontsertide üleviimist järgmisele aastale ja tänavuse aasta piletid kehtivad ka järgmisel aastal. Pileti võib ka tagastada ja raha tagasi saada. 51. Ruisrock toimub 9.–11. juulil 2021. aastal.

Ruisrock on Soomes kõige pikema ajalooga jätkuvalt toimunud festival, mis sai alguse 1970. aastal. Möödunud aastal oli festivalil 105 000 osavõtjat.

Kommentaarid
(Külastatud 216 korda, 1 külastust täna)