Saksa teadlane seab küsimärgi alla koroonaviiruse levimise poes või juuksuris

Saksa Bonnhasi ülikooli viroloogia instituudi direktor professor Hendrik Streeck on seadnud kahtluse alla koroonaviiruse levimise poes või juuksuris.

Professor Streeck viib läbi uuringuid Saksa Wuhaniks ristitud Heinsbergi piirkonnas Hollandi piiri ääres, kus on nakatumisi Saksamaal kõige enam, vahendab Telegraph.

Teadlased tuvastasid, et ühes kodus, kus kõik pere liikmed olid koroonaviirusega nakatunud, polnud viirust üldse pindadel. See tõstatas omakorda küsimuse selle kohta, kuidas koroonaviirus levib. Professor Streeck ütles, et viirust ei leitud isegi uste käepidemetelt ega kassikarvadest. Professor lisas, et praegu pole tõendeid selle kohta, et keegi oleks nakatunud poes või juuksuris.

Professor Streecki sõnul on viirus levinud teistes kohtades nagu pidu Austrias Ischglis, Berliini klubi ja jalgpallimäng Bergamos. Praegu on teada, et viirus ei levi mitte pindade, vaid inimeste otsekontakti kaudu erinevatel üritustel. Saksamaa patsient nr 0 nakatas ainult oma kolleege, aga mitte teisi hotellikülalisi ega söögikoha külastajaid, kus ta viibis.

Nüüd hakkavad 40 Saksa teadlast süvendatult Heinsbergis uurima, kuidas koroonaviirus levib. Selleks jälgitakse 1000 inimest. Praegu on teada, et 15. veebruaril kogunes palju rahvast Langbröker Dicke Flaa karnevalile Langbroichis ja Harzeltis, pärast seda hakkas viirus levima.

Saksamaal on kokku ligi 80 000 kroonaviirusega nakatumist ja üle 1000 surmajuhtumi. Heinsbergi piirkonnas elab ligi 250 000 inimest ja seal on tuvastatud 1302 koroonaga nakatumist ning 37 surma.

No proof coronavirus can be spread while shopping, says leading German virologist

There is no evidence that coronavirus can be spread by shopping or going to the hairdresser, a leading German virologist has said. Professor Hendrik Streeck, leading the first comprehensive study of a town that suffered a major coronavirus outbreak, told German television his initial findings suggested the virus may not be as easily transmitted as previously thought.

Kommentaarid
(Külastatud 2,909 korda, 1 külastust täna)