Rootsis suri koroonaviirusega nakatunud lapseootel naine

Rootsis suri koroonaviiruse tagajärjel lapseootel naine. Ta viidi haiglasse laupäeval, aga tema elu polnud võimalik enam päästa.

Naisel jäi süda seisma ja midagi polnud võimalik enam teha, rääkis naise abikaasa. Naise rasedus oli kestnud 23 nädalat ja ta toimetati Rootsis keskosas Eskiltuna Mälari haiglasse. Naine suri koos veel sündimata lapsega, vahendab ETC.

Pere helistas kiirabisse neljapäeval. Naisel oli kusteede põletik ja köha, aga mitte midagi hullu. Enne oli tal olnud palavik. Mees rääkis väljaandele ETC, et nad olid kaotanud lapse kaks aastat tagasi ja seetõttu olid eriti ettevaatlikud.

Kiirabitöötajad mõõtsid naised hapnikutaset, mis oli normis. Kiirabitöötajad ei soovitanud haiglasse minna, kuna seal valitseb suur koroonaviiruse nakatumise oht. Soovitati olla kodus.

Laupäeva hommikul märkas mees, et naise huuled oli tõmbunud sinakaks. Helistati uuesti kiirabisse ja naine viidi haiglasse, kus talle anti hapnikku. Kaks tundi pärast haiglasse saabumist öeldi mehele, et naist polnud võimalik päästa.

Naine oli olnud ülekaalus, aga muidu täiesti terve. Tal ei tuvastatud varem koroonaviirust, aga haiglas pärast surma võetud proovidest tuli välja koroonaga nakatumine. Enne seda olid nakatunud naise abikaasa ja vanem tütar, vahendab Aftonbladet.

Rootsis on koroonaviirusega sattunud intensiivi paljud lapseootel naised. Antud juhtum oli esimene koroonaviiruse põhjustatud surmajuhtum lapseootel naisega Rootsis.

Gravid kvinna död i corona

En gravid kvinna har dött efter att ha smittats av covid-19. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus i lördags men hennes liv gick inte att rädda. – De sa att tyvärr, hon har fått hjärtstillestånd. Det fanns inget de kunde göra, säger kvinnans make till tidningen ETC.

Kommentaarid
(Külastatud 1,987 korda, 1 külastust täna)