Rootsis koolitatakse stjuardesse kiirkorras ümber haigepõetajateks

Koroonakriisis ja haiglaõdede puuduses vaevlevas Rootsis on asutud lennufirma SAS tööta jäänud stjuardesse koolitama kiirkorras ümber haigepõetajateks.

„Aasta algul poleks osanud eales arvata, et otsaga siia jõuan,” tunnistas üks haiglas töötav endine lennukistjuardess. Koroonaviiruse epideemia tõttu aga koolitatakse stjuardesse kiirkorras ringi tööks haiglates ja muudes hooldeasutustes, vahendab Ilta-Sanomat.

Enamus koolitusprogrammis osalejatest on lennufirma SAS töötajad, kelle töö lõppes, kui pandeemia pani lennukid seisma. SAS on saatnud sundpuhkusele kõik 10 000 töötajat.

Seoses varasema tööga on lennukistjuardessidel teatud eelteadmised olemas, ütles ümberõppega tegeleva Sophiahemmeti kõrgkooli direktor Johanna Adami. Nad oskavad anda esmaabi, tunnevad levinumaid haigusi ja teavad, kuidas inimeste eest hoolitseda.

Koolitusprogrammi eesmärk on anda haiglatöötajatele koroonaepideemia ajal veidi puhkust. Kiirkursus kestab kolm päeva ja lisandub üks praktikapäev haiglas. Stjuardessid aitavad haiglaid koristada ning uusi patsiente vastu võtta. Aasta algul poleks nad osanud midagi säärast vaimusilmas ette kujutada. Seni on koolitusprogrammis osalenud 30 inimest, aga eesmärk on õpetada ümber veel vähemalt 300 inimest.

Kommentaarid
(Külastatud 415 korda, 1 külastust täna)