Rootsi uuring: 11 protsendil on Stockholmis antikehad koroonaviiruse vastu

Rootsis läbi viidud värskest uuringust tuleb välja, et 11 protsendil inimestest on Stockholmi piirkonnas antikehad koroonaviiruse vastu. See tähendab, et nii suur hulk inimesi on haiguse läbi põdenud.

Uuring viidi läbi veredoonoritelt võetud vere põhjal Stockholmi piirkonnas. Arvatakse, et tegelik viiruse läbi põdenud inimeste hulk on veelgi suurem, vahendab SVT.

See näitab, et viirust pole võimalik tagasi hoida, ütles Karolinska ülikooli haigla kliinilise mikrobioloogia professor Jan Albert. Karolinska ülikooli haigla ja Karolinska instituut on teinud koostööd, et välja töötada viiruse antikehade test. Pärast seda on tehtud antikehade testid kahes osas, millest kummaski oli 100 inimest. Vereproovides kasutati doonorite verd. Uuringu teises osas selgus, et 100 inimesest 11 olid välja kujunenud koroonaviiruse antikehad.

Alates homsest hakatakse Stockholmis antikehade teste tegema suuremas ulatuses. Test pole 100-protsendiliselt täpne, aga see tuvastab antikehad 70-80 protsendil juhtudest. Mõned proovid annavad valenegatiivse tulemuse. Samas valepositiivsed näidud on välistatud. Need, kes testide alusel pole haigust läbi põdenud, pole seda ka tegelikkuses.

Esimesed testid näitavad haiguse ulatust. Arvatavalt on see veel suurem. Matemaatilise statistika professor Tom Britton arvab, et nakkuse on saanud kolmandik Stockholmi elanikest. Haigus levib jätkuvalt kiiresti, aga selle hoog on raugemas. Arvatavalt on kuu aja pärast Stockholmis hullem möödas. Siis on saavutatud nö karjaimmuunsus.

Antikehade testi kohta ütles Tom Britton, et tema ja antikehade testide tulemused ei välista teineteist. Brittoni hinnang on veidi kõrgem, antikehade hinnang ilmselt tegelikkusest veidi madalam. Tõde on kusagil vahepeal, leiab Britton.

Nytt test: Minst 11 av 100 har antikroppar mot coronaviruset i Stockholmsområdet

I ett nytt coronatest som gjorts på blodgivare i Stockholmsområdet visar det sig att minst 11 av 100 hade utvecklat antikroppar. Den egentliga siffran tros vara högre. – Det är tillräckligt mycket information för att vi inte kan hålla på den, säger Jan Albert, professor i klinisk mikrobiologi vid Karolinska universitetssjukhuset.

Kommentaarid
(Külastatud 675 korda, 1 külastust täna)