Rootsi teadlased prognoosivad, et seal sureb koroona tagajärjel kuni 20 000 inimest

Rootsi bioloogiaprofessor Uno Wennergren ja matemaatikaprofessor Tom Britton prognoosivad, et Rootsis sureb koroonaviiruse tagajärjel 10 000- 20 000 inimest. Praegu on Rootsis registreeritud 2586 koroonasurma.

Professorid tutvustasid oma prognoosi eile, kolmapäeval Rootsi rahvustelevisiooni SVT uudistesaates. Sellest tõusis Rootsis omajagu poleemikat.

Wennergren ütles, et prognoos põhineb praegustel Rootsi ja rahvusvahelistel andmetel. Surmade lõplik arv sõltub sellest, kes nakatuvad ja kas nakatumist on võimalik piirata ja tekitada karjaimmuunsus.

Teine teadlane Tom Britton jõudis samasuguse tulemuseni, et surmade arv on 10 000- 20 000. Ta tegi arvutuse Wennergrenist eraldi.

Wennergreni arvates sureb maailmas koroonaviiruse tagajärjel 32 miljonit inimest. Võrdluseks, nälga sureb igal aastal maailmas 8 miljonit inimest. AIDS-i tekitaja HI-viirus on nõudnud mitme aastakümne jooksul samuti 32 miljonit inimelu.

Professorerna: “10 000 – 20 000 avlidna”

Mellan 10 000 och 20 000 avlidna i covid-19 – det tror professorerna Uno Wennergren och och Tom Britton är en sannolik dödssiffra. – Det här är allvarligt. Därför är det extra viktigt att vi klarar av att hålla ner smittspridningstakten, säger Tom Britton.

Kommentaarid
(Külastatud 5,540 korda, 1 külastust täna)