Rootsi maapoliitik läks Stockholmi, et koroonaviirust saada – patsientidega kohtuda ei lubatud, aga ta lakkus eskalaatori käsipuud

Rootsis on puhkenud omamoodi skandaal sellest, et väikse Storforsi valla poliitik läks Stockholmi selleks, et koroonaviiruse nakkust saada.

Storforsi valla volikogu liige Urban Persson rääkis ajakirjandusele, kuidas läks Stockholmi nimelt selleks, et koroonaviirust saada. Stockholmis on koroonaviiruse nakkust kõige rohkem ja seetõttu lootis poliitik just sinna sõites nakatuda, vahendab Aftonbladet.

Seni on jäänud selgusetuks, miks mees omale nakkust tahtis. Ilmselt tuli see osaliselt teadmisest, et viiruse levikut pole võimalik peatada.

Persson ütles, et koroonaviirus on nagu kliimamuutus, millele pole mõtet vastu seista. Stockholm on tema sõnul lähedal karjaimmuunsusele ning see jõuab ka Storforsi. Kui viirusele vastu seista, siis tuleb teine laine.

Poliitik rääkis, et läks Stockholmi koos oma tuttava naisterahvast arstiga, kes oli samuti tahtnud nakkust saada. Naistuttava isikut ja tema töökohta ta ei avalikustanud.

Persson rääkis kohalikule väljaandele Värmlands Folkblad, et reis läks kehvasti. Probleem oli see, et neil ei lastud nakatunud isikutega kokku saada. Ta üritas metroos lakkuda eskalaatori käepidet, aga ka sellest polnud abi.

Pärast koju naasmist oli Perssonil probleem koos oma erakonnakaaslastega valla eelarve arutelul osalemisega. Nimelt ei lubanud vallavanem teda koosolekule. Sellest solvunud Persson kirjutas kaebuse õiguskantslerile.

Politiker reste till Stockholm för att få corona

Lokalpolitikern Urban Persson ville smittas med corona och reste till Stockholm. – Det är en hysteri det här. Man kan inte göra något åt spridningen, säger han. Nu har fallet nått Justitieombudsmannen, JO. Urban Persson sitter i Storfors kommunfullmäktige för det lokala partiet Storforsdemokraterna.

Kommentaarid
(Külastatud 798 korda, 1 külastust täna)